Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is op weg naar $89.000, aldus analist

De Bitcoin koers is, na het behalen van een nieuwe all-time high, ondertussen weer wat teruggevallen. Dit is echter, als we een bepaalde analist moeten geloven, nog lang niet het einde van de bullmarkt.

De prijs van de koningsmunt steeg eerder deze week na de lancering van het eerste Bitcoin futures ETF in de Verenigde Staten. Dat fonds, het ProShares Bitcoin Strategy Fund, zag zijn beheerd vermogen op de eerste handelsdag toenemen tot $570 miljoen. Het fonds had aan het begin van de dag $20 miljoen aan startkapitaal.

Handelend onder de ticker BITO, bereikte het op de eerste dag ook ongeveer $1 miljard aan handelsvolume, waardoor het de op een na meest verhandelde nieuwe ETF ooit was. Dit was uiteraard allemaal positief nieuws voor de Bitcoin koers, echter gelooft technisch analist Katie Stockton, oprichter van Fairlead Strategies, dat als BTC erin slaagt om opeenvolgende dagelijkse sluitingen boven de $65.000 te houden, het zal stijgen naar $89.800. De analist schreef het volgende in een notitie:

“Er is ruimte voor overboughtniveaus op de lange termijn, wat een extra opwaarts potentieel in de komende maanden ondersteunt.”

De notitie voegde er aan toe dat het momentum van BTC op alle tijdsbestekken positief is gebleven, terwijl de munt sinds begin september beter presteerde dan andere topcryptocurrencies. Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde is tevens in de lift, en bullish momentumindicatoren gaan ook omhoog.

Volgens Stockton kunnen beleggers dan ook verwachten dat de Bitcoin koers blijft stijgen, deels dankzij het risicovolle sentiment op de markten, wat ook heeft bijgedragen aan een stijging op de aandelenmarkt.

Stockton’s prijsvoorspelling van bijna $90.000 ligt dicht bij Fidelity’s $100.0000-voorspelling. Tevens gaf de CEO van blockchain-technologiebedrijf Blockstream, Adam Back, aan dat een prijs van $100.000 dit jaar “heel goed mogelijk” is, en suggereerde zelfs dat een Bitcoin koers van $500.000 op de lange termijn haalbaar is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN