Bitcoin Nieuws

Grayscale gaat ook Bitcoin ETF-aanvraag indienen

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft bevestigd dat het van plan is om een aanvraag in te dienen om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een Bitcoin ETF.

Een woordvoerder van het bedrijf onthulde dat het besloten heeft om een ETF aan te vragen nadat de Securities and Exchange Commission (SEC), de belangrijkste financiële toezichthouder in de Verenigde Staten, de eerste Bitcoin Futures ETF groen licht had gegeven.

De goedkeuring van een ETF op basis van Bitcoin wordt een keerpunt voor de crypto-industrie genoemd dat zal helpen de activaklasse bij traditionele beleggers te legitimeren. De onderliggende waarde van het geautoriseerde ETF-product is gekoppeld aan futures-contracten op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en is vanaf vandaag beschikbaar op de New York Stock Exchange.

In een Twitter-thread zei Jennifer Rosenthal, communicatiedirecteur bij Grayscale, dat het bedrijf eerder had gewacht op een formele indicatie van de SEC. Ze tweette het volgende:

“Vandaag ben ik blij te kunnen bevestigen dat Grayscale een aanvraag zal indienen om GBTC om te zetten in een ETF zodra er een duidelijke, formele indicatie is vanuit de SEC.”

In tegenstelling tot de recente ETF-aanvragen die op basis van futurescontracten zullen zijn, zou Grayscale zich richten op een ETF die fysiek wordt ondersteund, ook wel een spot-ETF genoemd. Als het wordt goedgekeurd, kan het de allereerste ‘echte’ Bitcoin ETF op de Amerikaanse aandelenmarkt zijn.

Momenteel stelt Grayscale beleggers in staat om blootstelling aan Bitcoin te hebben via een particuliere trust genaamd Grayscale Bitcoin (GBTC), die aandelen uitgeeft die worden verhandeld op de Amerikaanse aandelenmarkt. Het heeft meer dan $38,6 miljard toegewezen aan GBTC van de totale $52,6 miljard aan beheerd vermogen (AUM).

Vanwege de manier waarop het product van GBTC is gestructureerd, worden de aandelen vaak voor een premium verhandeld. Door over te stappen op een ETF-product, wil Grayscale het prijsverschil wegwerken. Daarom zou de overstap van Grayscale naar ETF een betere prijsstelling mogelijk maken en Bitcoin-blootstelling beschikbaar maken voor een bredere klasse van institutionele beleggers.

Rosenthal voegde eraan toe dat het van plan was om een ​​specifiek document in te dienen bij toezichthouders, een 19B-4, om hun GBTC-trustfonds om te zetten in een ETF. Of de aanvraag echter op korte termijn goedgekeurd gaat worden, is echter nog maar de vraag. Dit aangezien SEC voorzitter, Gary Gensler, eerder al gezegd had dat hij zich alleen op zijn gemak voelde met op futures gebaseerde ETF’s, aangezien deze betere beleggersbescherming bieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN