Binance voltooit grootste tokenburn ooit van $640 miljoen

‘S werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft afgelopen maandag aangekondigd dat het bijna 1,4 miljoen BNB-tokens heeft verbrand (ter waarde van ongeveer $640 miljoen tegen huidige prijzen) in zijn grootste tokenburn ooit.

Een tokenburn verwijst naar het proces waarbij een crypto-token permanent uit de omloop wordt gehaald, waardoor het aanbod wordt verminderd, wat uiteindelijk weer een positief effect heeft op de prijs van de munt (vraag blijft hetzelfde, echter het aanbod wordt minder).

Volgens het oorspronkelijke plan van Binance zal de beurs zijn driemaandelijkse tokenburn voortzetten totdat er 100 miljoen BNB over is – of 50% van het totale aantal tokens dat ooit is uitgegeven.

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Zoals de CEO van Binance eerder zelf al aangaf, vertegenwoordigt de groeiende schaal van de tokenburns “aanzienlijke groei”, aangezien de hoeveelheid BNB die elke keer wordt verbrand, gebaseerd is op het aantal transacties dat per kwartaal op de beurs wordt uitgevoerd.

De laatste tokenburn – Binance’s 17e driemaandelijkse BNB-burn – is de grootste ooit in dollars, maar niet op het gebied van aantal tokens. Dit komt omdat de prijs van BNB in ​​het derde kwartaal met 58% is gestegen, van ongeveer $305 tot ongeveer $480.

Het bedrijf heeft volgens The Block Research tot nu toe 16,60% van de BNB-voorraad verbrand. Dus de beurs heeft nog een aantal tokenburns te gaan, voordat de gehele 50% van het aanbod uit circulatie gehaald is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!