Stablecoins USDT

Stablecoins zijn een risico voor de effectenmarkten, aldus Fitch Ratings

Fitch Ratings, een van de “Big Three” ratingbureaus – heeft gewaarschuwd dat stablecoins de effectenmarkten kunnen beïnvloeden. Het gaf het volgende aan in een nieuw rapport:

“Fitch Ratings is van mening dat stablecoins die een systeemrelevante schaal benaderen een belangrijke rol kunnen gaan spelen in kortetermijneffectenmarkten, zoals commercial paper, terwijl ze nieuwe risico’s voor deze markten met zich meebrengen.”

Fitch Ratings voegde eraan toe dat de mate waarin stablecoins effecten beïnvloeden, zal afhangen van de “evolutie van regelgeving die van invloed is op de activaklasse”.

Fitch Ratings voegde eraan toe dat “stablecoin-gerelateerde turbulentie” de commercial paper-markt zou kunnen verstoren en “schokken zou kunnen doorgeven aan andere marktdeelnemers”. Zo wordt Tether (USDT), ‘s werelds grootste en meest bekende stablecoin, bijvoorbeeld voor bijna 50% gedekt door commercial paper.

De aanbieder van stablecoin bracht eerder dit jaar een assurance-rapport uit met een uitsplitsing van de activa van het bedrijf. Van de totale steun van 62,7 miljard dollar van Tether is 30,8 miljard dollar afkomstig van commercial paper. Slechts 10% van de steun van Tether komt uit contanten.

Het rapport stond haaks op Tethers eigen uitsplitsing van de reserves die in mei werden vrijgegeven, die suggereerde dat 76% van de reserves van Tether in contanten of kasequivalenten werden gehouden. Dat was op zijn beurt in strijd met eerdere beweringen van Tether dat het token 100% werd gedekt door contanten.

Tether is echter niet de enige die hier ‘schuldig’ aan is. De USDC stablecoin is, volgens een rapport geschreven door Grant Thornton accountants, ook grotendeels afhankelijk van commercial paper. In totaal is 14% van USDC verdeeld tussen commercial paper en commerciële obligaties, opnieuw ondanks eerdere beweringen van Circle – het bedrijf achter USDC – dat de stablecoin op een 1-op-1-basis gedekt zou worden door contant geld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN