cryptoregulatie

Mexico is niet van plan om Bitcoin te adopteren

De president van Mexico, Andres Manuel Lopez Obrador, gaf eerder deze week zijn mening over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies en ontkende enig belang te hebben bij het adopteren van cryptocurrencies als wettig betaalmiddel in het land.

De verklaring, die deze week tijdens een persconferentie in het Nationaal Paleis werd gedaan, bevestigden ook dat de Mexicaanse regering de financiële zaken van het land op een traditionele en orthodoxe manier zal blijven behandelen. Toen een journalist hem hierover vroeg, verklaarde hij het volgende:

“Nee. In dit opzicht gaan we niets veranderen. Wij achten het gepast om de orthodoxie in het beheer van de financiën te handhaven. We gaan niet proberen veel te innoveren in het financiële systeem.”

De verklaringen dienen om het standpunt dat Mexico tot nu toe heeft ingenomen over cryptocurrencies voort te zetten. Lopez Obrador verklaarde in plaats daarvan dat ze speciale aandacht zouden besteden aan de belastingsituatie in het land, om ervoor te zorgen dat de belastinginning normaal verloopt, zonder dat er ontduiking plaatsvindt.

“We zullen ervoor zorgen dat er geen belastingontduiking en privileges zijn bij belastingbetalingen. Dit is genoeg.”

Mexico heeft niks met Bitcoin

De huidige regering van Mexico heeft voornamelijk een negatieve blik gehad op cryptocurrencies. De president van de Bank of Mexico, Alejandro Diaz, ontkende in september dat de koningsmunt geld of een goede opslag van waarde was op basis van zijn volatiliteit.

In dezelfde geest verklaarde minister van Financiën Arturo Herrera in juni dat cryptocurrencies niet konden worden gebruikt in het financiële systeem van het land “om een ​​gezonde afstand tussen hen en het financiële systeem te bewaren”.

Dit heeft mensen er echter niet van weerhouden om te proberen cryptocurrencies te leren te begrijpen en op te nemen in hun investeringsportefeuilles en bedrijven. Een van de rijkste mannen van het land, Ricardo Salinas, verklaarde eerder dat Banco Azteca, zijn bank, eraan werkte om als eerste in het land BTC op te nemen.

Tevens hintte Salinas, die ook de eigenaar is van Elektra, een van de grootste retailfranchises in Mexico, op de acceptatie van Bitcoin-betalingen in hun winkels met behulp van het Lightning Network.

In feite hebben deze verklaringen de minister van Financiën ertoe aangezet om te verduidelijken dat cryptocurrencies los van het traditionele financiële systeem moeten bestaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN