Bitcoin

Bitcoin koers stijgt door speculaties over ETF-goedkeuring

De afgelopen weken zijn goed geweest voor de grootste cryptocurrency van dit moment. Het is algemeen bekend dat oktober vaak een goede maand is voor de Bitcoin koers, echter heeft het goede nieuws ook een positief effect gehad op de munt. Vandaag wist de munt zelfs kortstondig de $60.000 aan te tikken, na de geruchten over een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Goedkeuring van een Bitcoin futures ETF staat om de hoek?

Onlangs heeft de Office of Investor Education and Advocacy van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission investeerders aangemoedigd om “de potentiële risico’s en voordelen af ​​te wegen” voordat ze investeren in het baanbrekende digitale activum. Hoewel de notitie verwijst naar een beleggersbulletin dat medio juni is gepubliceerd, hebben bronnen die bekend zijn met de kwestie bevestigd dat het federale agentschap kan toestaan ​​dat een Bitcoin futures ETF volgende week zal beginnen met handelen.

In tegenstelling tot directe Bitcoin of Ethereum ETF’s die momenteel worden beoordeeld door de Amerikaanse toezichthouder, zullen futures ETF’s niet direct in BTC beleggen, maar blootstelling bieden via Bitcoin futurescontracten, gepoolde investeringsproducten en andere op de beurs verhandelde producten.

Whales kopen in voorbereiding op de goedkeuring

Vanuit een ketenperspectief lijken whales zich voor te bereiden op het positieve nieuws. Adressen met 100 tot 100.000 BTC hebben de afgelopen drie dagen meer dan 30.000 BTC gekocht ter waarde van ongeveer $1,8 miljard. Ondertussen zijn er in dezelfde periode meer dan 10.000 BTC gehaald van de bekende cryptocurrency-beurzen.

Tevens laat het IntoTheBlock’s In/Out of the Money Around Price (IOMAP) -model zien dat er geen aanbodbarrières meer zijn. Het enige aanzienlijke interessegebied ligt op $63.000, waar 62.000 adressen eerder meer dan 50.000 BTC hebben gekocht.

Bron: IntoTheBlock

Vanwege de recente koopactiviteit onder whales, is het mogelijk dat de Bitcoin koers een nieuwe recordhoogte van $80.000 zou kunnen bereiken nadat het de barrière van $63.000 weet te doorbreken.

Kijk wel uit!

Het is vermeldenswaard dat een vertraging in een Bitcoin-gerelateerde ETF-goedkeuring in de Verenigde Staten beleggers zou kunnen teleurstellen en de verkoopdruk zou kunnen vergroten. Onder dergelijke unieke omstandigheden laat de IOMAP zien dat het belangrijkste ondersteuningsniveau onder BTC $55.700 is. Dit niveau niet stand weet te houden, dan kan dit leiden tot een scherpe daling richting $50.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN