Vladimir Poetin cryptocurrencies

President Poetin: cryptocurrencies hebben bestaansrecht

De Russische president Vladimir Poetin heeft in een recent interview, dat uitgezonden werd op CNBC, aangegeven dat cryptocurrencies “bestaansrecht hebben en als betaalmiddel kunnen worden gebruikt”.

Hoewel Poetin het potentieel van cryptocurrencies in de betalingssector erkende, merkte de Russische president op dat het vanwege de extreem volatiele aard van de activaklasse “nog te vroeg” is om met zekerheid te zeggen dat ze de Amerikaanse dollar zouden vervangen bij het afwikkelen van bijvoorbeeld de handel in olie. Hij zei het volgende:

“Het is te vroeg om hierover te praten, want cryptocurrency kan natuurlijk een rekeneenheid zijn, maar het is erg onstabiel om geld van de ene plaats naar de andere over te hevelen. Maar voor de handel, laat staan de ​​handel in energiebronnen, is het naar mijn mening nog te voorbarig.”

Poetin voegde eraan toe dat cryptocurrencies niet worden ondersteund door materiële activa, en dit vergroot zijn scepsis over het gebruik ervan voor de handel olie. Hij echter verder met opmerken dat investeringen in digitale activa van vooraanstaande individuen, zoals Elon Musk, echter niet nietszeggend zijn.

Zoals je hierboven kan lezen, is de Russische president positief over de markt, echter is de volatiliteit het grootste obstakel voor hem om het te gaan gebruiken voor internationale handel. Uiteraard zou de president van Rusland maar al te graag de Amerikaanse dollar buitenspel willen zetten, maar realistisch gezien is het voor Poetin nog te vroeg om dit te doen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN