Cryptocurrencies SMS

Venezolaanse luchthaven gaat Bitcoin-betalingen accepteren

Na de acceptatie van Bitcoin in El Salvador, heeft een ander Zuid-Amerikaans land ook stappen gezet om Bitcoin-betalingen te accepteren. Het is namelijk duidelijk geworden dat een grote internationale luchthaven in Venezuela, Simón Bolívar International Airport, eraan werkt om cryptocurrency-betalingen mogelijk te maken om te voldoen aan de lokale industrienormen, meldde het regionale persbureau El Siglo.

De luchthaven – ook bekend als Maiquetia, gelegen in Caracas, de hoofdstad van Venezuela – is van plan om een verscheidenheid aan cryptocurrencies te accepteren, waaronder Bitcoin, Dash en de aan olie gekoppelde digitale valuta van het land, de Petro.

De directeur van de luchthaven, Freddy Borges, zei verder dat de administratie van de luchthaven nieuwe betalingsopties zou introduceren in samenwerking met Venezuela’s National Superintendence of Crypto Assets and Related Activities.

De introductie van cryptobetalingen op de luchthaven van Maiquetia zou de toewijding van het bedrijf markeren om vooruitgang te boeken in de richting van internationale normen en de acceptatie van digitale valuta te stimuleren, merkte Borges op. Volgens de directeur zou de crypto-betalingsoptie ten goede komen aan buitenlandse toeristen, waaronder die uit Rusland. Hij ging verder met:

“We moeten vooruitgang boeken in deze nieuwe economische en technologische systemen om toegankelijk te zijn.”

Het nieuws komt op het moment dat het land begonnen is met het lanceren van de digitale Venezolaanse bolivar. De CBDC wordt vergezeld met een op sms gebaseerd uitwisselingssysteem om betalingen en overboekingen tussen zijn gebruikers te vergemakkelijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN