KuCoin hack

Een grote groep mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij cryptofraude

Een gezamenlijke undercoveroperatie van de Israëlische politie en het Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft geleid tot de arrestatie van 26 mensen. De personen worden verdacht van overtredingen in verband met het gebruik van cryptocurrencies. Als onderdeel van een undercoveroperatie, die meer dan een maand duurde, vielen rechercheurs het kantoor van Tel Aviv binnen van waaruit de fraude zou zijn gepleegd.

The Times of Israel meldde dat de 26 mensen arrestanten verdacht werden van deelname aan witwasmisdrijven in verband met digitale forexhandel. De politie verhoort de gearresteerden nog, maar het is niet bekend of ze zullen worden vervolgd voor het plegen van fraude en witwasmisdrijven. De politie zegt dat de fraude gericht was op buitenlanders en tot dusver miljoenen dollars hebben buitgemaakt.

De autoriteiten van Tel Aviv verklaarden dat ze een rapport uit de VS hadden ontvangen van de Amerikaanse autoriteiten dat een groep Israëli’s tientallen mensen misleidde tot een frauduleus investeringsplan met cryptocurrencies. In plaats van dat deze personen de beloofde diensten aanboden, stalen de criminelen miljoenen dollars van de slachtoffers.

Na het onderzoek nam de politie computers en digitale opslagapparaten in beslag die bewijsmateriaal voor de zaak bevatten. Volgens de aankondiging zijn alle gearresteerden, inwoners van Israël. Er zijn geen verdere details over de namen van de verdachten of het onderzochte bedrijf bevestigd. Twee van de gearresteerde verdachten, mannen van in de dertig, worden beschouwd als de belangrijkste breinen achter de oplichting. Zij zullen deze week voor de rechtbank van Tel Aviv zullen verschijnen. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN