Dell oprichter Michael Dell slaat Bitcoin voorlopig over

Michael Saul Dell, een Amerikaanse miljardair-zakenman en de oprichter van Dell, heeft in een interview met The New York Times aangegeven dat hij voorlopig niet in Bitcoin (BTC) zal investeren. Hij voegde er wel aan toe dat hij potentie ziet in blockchain, de onderliggende technologie van Bitcoin.

Wat is blockchain?

Een blockchain, in het Nederlands blokketen, is een systeem dat gebruikt kan worden om data te registreren. Dit kunnen onder andere transacties zijn zoals je deze bij een bank kunt doen, maar het kan ook om, afspraken, eigendomsaktes, persoonlijke berichten of andere informatie gaan. Het speciale aan de blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit dit maakt vervalsing van geregistreerde informatie onmogelijk.

Tijdens het beantwoorden van vragen uit zijn interview sessie met The New York Times, gaf Dell dat hij denkt dat blockchain waarschijnlijk wordt onderschat. Toen hem gevraagd werd naar Bitcoin zei hij “dat sla ik over. Ik weet het echt niet.”

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De 56-jarige miljardair is de oprichter van computergigant Dell, dat ongeveer 800 miljoen pc’s heeft verkocht. Volgens Forbes behoort de CEO tot de top 30 rijkste personen ter wereld met een vermogen van circa 53 miljard. Dell heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van meer dan $80 miljard.

Dell accepteerde Bitcoin in 2014

Ondanks zijn neutrale standpunt tegenover BTC, heeft het bedrijf in 2014 Bitcoin betaling geaccepteerd via een partnerschap met Coinbase. Dell lanceerde toen een Bitcoin promotie waarmee klanten 10% konden besparen op Alienware computers tot een bedrag van $150.

Eén Bitcoin was destijds ongeveer $620 waard. Dat betekent dat $150 vandaag circa $13.500 waard zou zijn geweest. In oktober 2017 stopte Dell met het accepteren van BTC, omdat de betaaloptie nauwelijks werd gebruikt. Misschien heeft Dell het weer eens mis: kort daarna in december, piekte de Bitcoin koers naar een hoogtepunt van circa $20.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!