Bitmain stopt met verzenden van Antminers naar China

Bitmain, een Chinese Bitcoin (BTC) mining hardwarehardware fabrikant, zal vanaf morgen gedwongen zijn activiteiten in China stop te zetten als gevolg van het door de lokale autoriteiten opgelegde cryptoverbod. Het in Peking gevestigde bedrijf maakte dit vandaag via een blogartikel bekend en voegde eraan toe:

“Vanaf 11 oktober 2021 stopt Antminer met de verzending naar het vasteland van China. Voor klanten op het vasteland van China die producten voor de lange termijn hebben gekocht, zullen onze medewerkers contact met hen opnemen om alternatieve oplossingen te bieden.”

Om te voldoen aan de lokale regelgeving, stopt Bitmain de levering aan adressen op het vasteland van China. Bitmain zal wel doorgaan met het leveren van Antminer cryptomining-installaties aan andere landen, waaronder Taiwan en Hong Kong.

De in 2017 veranderende regelgeving in China heeft ervoor gezorgd dat veel cryptobedrijven zich moesten verplaatsen. Dit had vanzelfsprekend ook impact op Bitmain. Het binnenlandse marktaandeel was in 2017 goed voor bijna 50%, en alleen al in de eerste helft van 2018 was dat goed voor 40%.

Bitcoin mining met groene energie

Bitmain zal in November de World Digital Mining Summit 2021 in Dubai organiseren om de mogelijkheden voor mining met groene energie te bespreken Deze groene energie zal voornamelijk afgeleid worden van projecten uit Yunnan, Xinjiang en andere provincies in China.

Hoewel China onlangs crypto-activiteiten heeft verboden, is het Bitcoin netwerk zo goed als volledig herstelt. Veel Chinese miners zijn vanwege de veranderende regelgeving verhuisd naar andere landen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!