Bitcoin Goud

Instituties verkiezen Bitcoin boven goud in strijd tegen inflatie

Volgens een interne nota die JPMorgan gisteren met zijn klanten deelde, is de stijging van de afgelopen dagen vooral toe te schrijven aan institutionele investeerders die zichzelf willen beschermen tegen de stijgende inflatie. De hernieuwde opkomst van het inflatiespook drijft investeerders naar veilige beleggingen en in dat clubje voelt Bitcoin zich meer en meer thuis. Zelfs in die mate dat ze Bitcoin als een betere inflatiebescherming zien dan goud.

De voorbije week zagen we een Bitcoin rally die de prijs van de koningsmunt weer stevig boven de $50.000 bracht. BTC verpulverde zo een belangrijke psychologische grens en weerstand. De marktkapitalisatie van Bitcoin noteert sinds enkele dagen ook weer boven de grens van $1 biljoen.

Goed nieuws ondersteunt nieuw bullish sentiment

Verschillende nieuwsfeiten hebben waarschijnlijk geleid tot het bullish gevoel dat er momenteel op de markt heerst. Een voorbeeld daarvan is dat de SEC voorzitter recent nog publiek verklaarde dat cryptomunten niet verboden zullen worden. Eén van de meest gewaardeerde en bekende Amerikaanse investeerders, Kevin O’Leary verklaarde in een YouTube interview dat hij voor het eerst meer crypto dan goud bezit.

“Ik zie geen situatie meer waarin crypto nog gaat verdwijnen.(…) Als je in Bitcoin en crypto gelooft, kan je niet anders dan er in te investeren.(…) Mijn blootstelling in Bitcoin en crypto bedraagt 7%, in vergelijking met 5% in goud.”

Kevin O’Leary (Shark Tank host en investeerder)

Bitcoin biedt veilige haven in tijden van inflatie

Ook de bekende Bitcoin bull Michael Saylor van MicroStrategy stuurde een tweet de wereld in die dat sentiment onderstreept. Volgens hem zal de impliciete goedkeuring van BTC door grote banken en overheden de neergang van goud en de opkomst van Bitcoin als “safe haven” versnellen.

De CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, daarentegen blijft een koele minnaar van Bitcoin. Hij herhaalde kortgeleden nog eens dat hij ervan overtuigd is dat BTC gereguleerd of zelfs verboden zal worden. Criminelen gebruiken Bitcoin vooral voor illegale of criminele activiteiten, stelt hij. Het is dus niet zozeer de vraag óf BTC zal gereguleerd worden, maar wanneer dat zal gebeuren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN