bitcoin coins dollar bills

George Soros’ investeringsfonds bezit Bitcoin

Het investeringsfonds van één van ‘s werelds meest invloedrijkde investeerders George Soros, heeft toegegeven Bitcoin in zijn portefeuille te hebben. Die verklaring deed Dawn Fitzpatrick, de CEO van het fonds, in een interview met Bloomberg.

Fitzpatrick is overigens ook de Chief Investment Officer en bekleedt zo als eerste ooit beide posities in Soros Fund Management. Tot op heden is dat nog steeds een privaat gerunde onderneming die de investeringen van de familie Soros in goede banen leidt. Naar verluidt bedraagt de totale portfolio waarde van het fonds circa $27 miljard. Ze hebben vooral investeringen gedaan in de technologische en energiesector, waaronder Amazon, Alphabet (Google) en zelfs Activision (games).

Het was overigens al bekend dat het fonds investeringen had gedaan in enkele crypto gerelateerde bedrijven. Bitcoin-technologiebedrijf NYDIG haalde tijdens een investeringsronde $200 miljoen op, mede dankzij het Soros Investment Fund. Ook analyse en dienstenbedrijven Messari Crypto en Lukka mochten langs de Soros kassa passeren.

Bitcoin en crypto zijn mainstream

De CEO/CIO van het fonds deed in het interview nog enkele opmerkelijke uitspraken. Zo zei hij bijvoorbeeld dat het fonds ‘enkele, maar niet veel’ Bitcoin in portefeuille heeft. Op vragen hoeveel precies, kwam er echter geen antwoord. Fitzpatrick vervolgde:

“Ik weet niet zeker of Bitcoin hier alleen als inflatiebescherming wordt gezien. Ik denk dat het de kloof is overgestoken naar mainstream. Cryptocurrencies hebben nu een marktkapitalisatie van meer dan $2 biljoen. Er zijn 200 miljoen gebruikers over de hele wereld. Dus ik denk dat dit vanuit ons perspectief mainstream is geworden.”

Dawn Fitzpatrick (CEO/CIO Soros Investment Fund) bij Bloomberg Live (https://www.youtube.com/watch?v=d8XVT6-0apw)

Fitzpatrick zei ook nog dat het niet de coins zijn die ertoe doen, maar dat de use-cases erachter interessant zijn, zoals bijvoorbeeld bij DeFi.

CBDC’s mogelijke bedreiging, goud hinkt achterop

Eerder dit jaar in maart, benadrukte Fitzpatrick overigens dat CBDC’s wel eens een bedreiging voor Bitcoin of andere cryptomunten kunnen worden. Ze voegde daar wel aan toe dat ze vermoedde dat dit maar voor een korte tijd zo zal zijn. Echter zullen CBDC’s er sneller zijn dan de meeste mensen vermoeden en dat komt voornamelijk door de toenemende druk vanuit China.

Over de plaats van goud in het verhaal rond inflatie had ze nog het volgende te melden:

“Als je kijkt naar de prijsactie van goud, in de context van een redelijk robuust inflatieverhaal, heeft het moeite om grip te krijgen, en ik denk dat dit komt omdat bitcoin een deel van zijn kopersbestand wegneemt.”

Dawn Fitzpatrick (CEO/CIO Soros Investment Fund) tijdens een interview met Bloomberg op 25 maart 2021

Op de vraag of ze zelf Bitcoin bezit, wilde het hoofd van het investeringsfonds niet antwoorden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN