BTC

Politie neemt $1,3 miljoen aan crypto in beslag

Tijdens een politie-inval in Oekraïne zijn op 28 september twee personen gearresteerd en is $1,3 miljoen aan cryptocurrencies in beslag genomen. De twee worden ervan verdacht meerdere aanvallen gepleegd te hebben op zeer grote bedrijven in Europa en Noord-Amerika. De politie-inval was gericht op een hackergroep die verantwoordelijk was voor tientallen miljoenen dollars aan cybercriminaliteit.

In een persbericht beschrijft Europol hoe de criminele operatie verliep:

“De criminelen zouden malware inzetten en gevoelige gegevens stelen van deze bedrijven, voordat ze hun bestanden versleutelden. Ze zouden dan overgaan tot het aanbieden van een decoderingssleutel in ruil voor een losgeld van enkele miljoenen euro’s, en dreigen de gestolen gegevens op het dark web te lekken als hun eisen niet worden ingewilligd.”

De twee personen zijn opgepakt vanwege een nauwe samenwerking tussen de betrokken wetshandhavers, ondersteund door de Joint Cybercrime Action Taskforce (J-CAT) van Europol. Andere activa die bij de inval in beslag zijn genomen, omvatten $375.000 in contanten en twee luxe voertuigen ter waarde van $217.000.

Reuters merkte op dat de 25-jarige man meer dan 100 buitenlandse bedrijven heeft gehackt en schade had aangericht ter waarde van meer dan $150 miljoen. Onder de slachtoffers waren wereldberoemde energie- en toerismebedrijven.

Vergelijkbare crypto-fraude

Er zijn onlangs andere opmerkelijke arrestaties van crypto-fraude geweest. Zo heeft de politie van Taiwan vorige maand 14 mensen gearresteerd die meer dan 100 investeerders hebben opgelicht met hun cryptocurrency-investeringsfraude. In augustus nam de Britse politie $22,25 miljoen in beslag van exploitanten van een internationale cryptocurrency-zwendel, waaronder $9,5 miljoen aan Ethereum.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN