Bitcoin nieuws

Bitcoin koers breekt wederom boven de $50.000-grens

Zoals jullie vast hebben meegekregen, is de maand oktober over het algemeen groen begonnen. Vandaag wist de Bitcoin koers echter voor het eerst in vier weken tijd het belangrijke niveau van $50.000 te passeren. Bitcoin steeg vandaag met 5,4% en wist te stijgen tot $50.230. Daarnaast wist Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met 3,3% te stijgen tot een koers van $3.445.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De stijging van Bitcoin is redelijk opvallend te noemen, aangezien er vorige weken flink wat angst was omtrent het algemene verbod op cryptocurrencies vanuit China. Volgens Naeem Aslam, de hoofdmarktanalist van AvaTrade, is een van de redenen voor het herstel van Bitcoin de verklaring van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, dat stablecoins niet mogen worden verboden.

Hij ging verder met aangeven dat cryptohandelaren moeten overwegen hoe de door de VS voorgestelde tweeledige infrastructuurwet van $1 biljoen de cryptomarkten zal beïnvloeden als ze worden aangenomen. In deze wet wil het land in de komende tien jaar $28 miljard ophalen uit de blockchain-sector om infrastructuurontwikkeling zoals wegen en bruggen te financieren.

Ondanks deze draai van het sentiment in de cryptocurrency-markt, gaf Aslam wel aan dat het belangrijk is voor de Bitcoin koers om vandaag boven de $50.000 te sluiten. Hij zei het volgende:

“Het belangrijkste voor de Bitcoin koers is nu of deze hoger kan blijven, en dat zal alleen afhangen van waar de prijs vandaag [dinsdag] zal sluiten. Bovendien heeft de storing in de technische ruimte, zoals het Facebook-netwerk dat gisteren uitviel, investeerders opnieuw verzekerd dat technologie zoals Bitcoin nooit down gaat. Als we de prijs zien sluiten boven $50.000, zullen we hoogstwaarschijnlijk meer opwaartse bewegingen zien.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN