Ripple lanceert preview van grote upgrade

Het ontwikkelingsteam van Ripple heeft een technische preview gelanceerd voor een enorme upgrade van de XRP Ledger (XRPL). De upgrade, die voor het eerst werd aangekondigd in juni, maakt “federated sidechains” mogelijk. Ripple zegt dat deze sidechains gedecentraliseerde finance (DeFi) en smart contracts kunnen ontketenen in het bredere XRP-ecosysteem zonder de efficiëntie van XRPL te verminderen.

De sidechains zullen worden verbonden met de XRPL door “federators”, stukjes software die worden beheerd door partijen die validators op ten minste één sidechain gebruiken. De sidechains zullen werken alsof ze hun eigen blockchains zijn, maar XRP en uitgegeven tokens zouden tussen hen en de XRPL kunnen bewegen.

Met de technische preview kunnen ontwikkelaars de technologie bekijken en becommentariëren, en ermee experimenteren, volgens een aankondiging van RippleX, de investerings- en ontwikkelingstak van het bedrijf.

David Schwartz, de chief technology officer van Ripple, vertelde zijn 281.200 Twitter-volgers dat sidechains de use-cases van de XRPL zullen uitbreiden. Hij tweette:

“Sidechains maken het voor ontwikkelaars gemakkelijk om de keten aan te passen aan hun gebruiksscenario’s, zoals privénetwerken, effectenhandel, DeFi.

Over DeFi gesproken, het brengen van Ethereum smart contracts naar de XRPL zou de toegangsdrempel voor ontwikkelaars kunnen verlagen om krachtige DeFi-apps te bouwen met interoperabiliteit tussen ketens.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Hij ging verder met:

“En we werken aan een Ethereum Virtual Machine (EVM) sidechain! Tussen smart contracts van Ethereum, Hooks en Smart Transactors kunnen XRPL-ontwikkelaars bouwen wat ze willen.

Wat dat betreft zijn vandaag de aanvragen voor de tweede golf van het XRPL Grants-programma geopend, met een focus op projecten die gebruikmaken van Federated Sidechains.”

Functies die succesvol zijn op de sidechains, kunnen uiteindelijk worden overgenomen door het XRPL-mainnet, aldus RippleX.