Bitcoin

Edward Snowden: China verbod maakt Bitcoin alleen maar sterker!

Hoewel ‘s werelds meest bevolkte natie al bijna een decennium tegen de cryptocurrency-industrie is, nam het land dit jaar zijn vijandige houding een stap verder. In mei herhaalde het zijn verbod, maar verscherpte het het ook door achter miners aan te gaan, van wie velen hun diensten moesten sluiten of moesten verhuizen naar andere, vriendelijkere omgevingen.

Later in september verbood de Chinese centrale bank ook alle lokale organisaties om zaken te doen met bedrijven die verband houden met de digitale activa-ruimte. Enigszins verwacht leidden deze ontwikkelingen tot prijsdalingen op korte termijn voor BTC en de rest van de markt.

Hoewel dit nieuws op eerste gezicht niet positief lijkt, heeft misschien wel de beroemdste klokkenluider van onze generatie, Edward Snowden, aangegeven dat hij gelooft dat het Chinese verbod op Bitcoin daadwerkelijk goed nieuws is. Hij schreef onlangs ook over de prijs van BTC, die ongeveer 10x hoger is dan de laatste keer dat hij dat deed. Hij tweette het volgende:

“Soms denk ik hieraan terug [verwijzend naar zijn eerdere tweet] en vraag ik me af hoeveel mensen toen Bitcoin kochten. Het is sindsdien met ~10x gestegen, ondanks een gecoördineerde wereldwijde campagne van regeringen om het publieke begrip van en de steun voor cryptogeld te ondermijnen. China verbood het zelfs, maar het maakte Bitcoin alleen maar sterker.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Het aantal mensen dat gelooft dat het Chinese verbod daadwerkelijk Bitcoin ten goede zou komen, blijft dus toenemen, waarbij sommigen zelfs beweren dat andere landen, zoals de VS, hiervan zouden kunnen profiteren. Zo gaf Francis Suarez, de burgemeester van Miami, aan dat het recente harde optreden tegen cryptocurrency-transacties in China een kans is voor de Verenigde Staten om het gat op te vullen. Hij zei het volgende:

“China die Bitcoin verbiedt is een enorme fout met gevolgen die generaties lang voelbaar zullen zijn. Hun verlies is onze winst en Amerika kan en zal de toekomst leiden door een schone stroomvoorziening te bieden aan Bitcoin-miners en iedereen die aan, met of voor Bitcoin bouwt.”

Daarnaast gaf de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, in een recent interview aan dat hij zich geen zorgen maakt over het recente slechte nieuws uit China. Hij vertelde de CEO van crypto-vermogensbeheerbedrijf Abra, Bill Barhydt, verder dat hij een vroege aandeelhouder was van Google, Facebook en Twitter en dat hij zich toen ook niet door de Chinese regering liet afschrikken. Hij zei:

“Als je in 2010 de aandelen van Google, Facebook en Twitter had gedumpt omdat je hoorde dat China het ging verbieden, zou je obscene bedragen hebben verloren. Er zijn biljoenen dollars verdiend met technologieën die door China zijn verboden. Ik denk dat wat China doet hier grotendeels irrelevant is, en natuurlijk wordt het een beetje lachwekkend, want zoals elk kwartaal in de afgelopen vijf, zes, zeven jaar is er een China-verbod geweest.”

Hoe zit het met jullie? Denken jullie ook dat het uiteindelijk positief zal zijn voor Bitcoin? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN