Cardano

Cardano is ondergewaardeerd ten opzichte van Ethereum, aldus Grayscale

Veel commentatoren in de crypto-markt gaven in het verleden vaak aan dat Cardano (ADA) in hun ogen overgewaardeerd was, aangezien het smart contracts nog niet geïmplementeerd had op zijn blockchain. Tegenwoordig zijn smart contracts echter wel mogelijk op het netwerk en de adoptie groeit dan ook snel.

Door deze recentelijke ontwikkelingen, heeft de crypto-vermogensbeheerder Grayscale dan ook aangegeven dat Cardano momenteel ondergewaardeerd is in vergelijking met Bitcoin en Ethereum.

Het onderzoeksrapport dat zondag is gepubliceerd, laat zien hoe de fundamenten van de op de derde plaats gerangschikte cryptocurrency het afgelopen jaar over de hele linie zijn verbeterd.

Zoals gezegd lanceerde Cardano onlangs smart contract-functionaliteit met zijn Alonzo-upgrade, wat de weg vrijmaakte voor de bloei van gedecentraliseerde applicaties (DApps). De update maakte van het blockchain-netwerk een directe concurrent van andere smart contract-platforms zoals Ethereum (ETH), Solana (SOL), Polkadot (DOT) en Avalanche (AVAX).

Volgens het rapport verrekent Cardano echter momenteel meer betalingswaarde per eenheid marktkapitalisatie dan zijn directe concurrenten, wat suggereert dat het actief mogelijk ondergewaardeerd is.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Cardano heeft de afgelopen 12 maanden meer dan $1,6 biljoen aan totale on-chain transactiewaarde verrekend, wat ongeveer 40% minder is dan Ethereum en 50% minder dan Bitcoin. De marktkapitalisatie is ondertussen ongeveer 80% en 90% lager dan die van respectievelijk Ethereum en Bitcoin.

Verder merkte Grayscale tevens op dat Cardano ook ondergewaardeerd kan zijn ten opzichte van Ethereum op basis van marktwaarde per actieve maandelijkse gebruikers. Cardano heeft momenteel ongeveer 2,8 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, terwijl Ethereum bijna 7 miljoen heeft. Het zei het volgende:

“De waarde van Ethereum per gebruiker is ~$55.000, terwijl die van Cardano ~$30.000 is. Dit kan betekenen dat Cardano lager gewaardeerd is in vergelijking met zijn grootste vergelijkbare cryptonetwerk, Ethereum, op basis van deze specifieke statistiek.”

Naast de toename in gebruikersadoptie, heeft Cardano ook een aanzienlijke groei in gebruik gezien. Het netwerk verwerkt momenteel meer dan 115.000 transacties per dag, een stijging van ongeveer 13 keer sinds begin 2021. Als gevolg hiervan zijn de inkomsten uit vergoedingen, die zijn betaald aan ADA-stakers die de beveiliging van het netwerk ondersteunen, snel blijven stijgen, met een factor van ongeveer 65 in het afgelopen jaar.

Grayscale merkte ook op dat de markt andere statistieken belangrijk kan vinden en dat het netwerk nog een lange weg te gaan heeft om een ​​concurrerend DeFi-ecosysteem te bieden dat wedijvert met dat van zijn concurrenten. Hoewel smart contracts sinds 12 september live op het netwerk van het netwerk zijn, moeten gebruikers nog volledig functionerende gedecentraliseerde applicaties zien, omdat gelijktijdigheidsproblemen ontwikkelaars met grote schaalproblemen hebben gebracht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN