Axie Infinity nieuws

Axie Infinity is van plan om een gedecentraliseerde exchange te bouwen

Sky Mavis, het bedrijf dat Axie Infinity (AXS) in 2018 heeft ontwikkeld, maakte onlangs bekend dat het plannen heeft om een ​​gedecentraliseerde exchange (DEX) te lanceren. De mede-oprichter van Sky Mavis, Jeff Zirlin, vertelde de nieuwe plannen tijdens een podcast met Frank Chaparro.

Gebruikers van Axie Infinity zijn op dit moment genoodzaakt om hun AXS tokens van het platform te verplaatsen om ze te kunnen verhandelen. Met de aankomende DEX zal het voor gebruikers van Axie Infinity een flink stuk makkelijker worden om tokens te verhandelen, aangezien het dan allemaal binnen het spel zelf kan. Dit scheelt verder ook een hoop tijd en transactiekosten. Jeff Zirlin zei hier het volgende over:

“Mensen willen hun tokens vanaf dezelfde plek kopen en gebruiken zonder constant een ander platform te hoeven gebruiken. De DEX kan ervoor zorgen dat gebruikers het spel blijven spelen, omdat het bepaalde ergernis wegneemt die bestaan ​​​​voor spelers die hun tokens van het platform moeten verplaatsen om ze te verhandelen.”

AXS prijs stijgt met meer dan 55%

Volgens de Chinese journalist Colin Wu, is de AXS prijs na de bekendmaking van de lancering van een gedecentraliseerde exchange, in 24 uur met 55% gestegen. Wu merkte echter op dat het handelsvolume en het aantal actieve gebruikers is afgenomen. Hij zei ook dat het de hoogste stijging onder de top 50 crypto’s was. De AXS prijs steeg in één dag tijd van circa $75 dollar naar $120 dollar.

Volgens statistieken van The Block is het project aanzienlijk gegroeid dit jaar van zo’n 38.000 actieve gebruikers in april tot ongeveer 1,7 miljoen actieve gebruikers in augustus. Echter is de belangstelling de afgelopen weken afgenomen. Het wekelijkse volume daalde van zijn hoogtepunt van $220 miljoen tot ongeveer $130 miljoen.

Het bedrijf erachter en het spel bestaan al even, maar de echte doorbraak is er vorig jaar gekomen. In een volle corona-pandemie vielen veel Zuid-Oost Aziatische jongeren zonder inkomen. Sommige klommen echter dankzij Axie Infinity uit het financiële dal en overleefden dankzij het play-to-earn model. Ze speelden Axie Infinity en verdienden meer dan behoorlijk maandloon.

Wat is de use-case van Axie Infinity? 

Waar het allemaal om draait zijn de Axies in Axie Infinity. Je kan Axie Infinity nog het beste vergelijken met een kruising tussen Pokemon, Tamagotchi en turn-based kaartspelletjes zoals Clash Royale. En zo zien de Axies er ook uit. Volgens de makers is het een digitaal universum van fantastische huisdieren. Je kan ze simpelweg verzamelen maar je kan er ook veel meer mee dan dat.

De bedoeling van het spel is om met je team van Axies tegen andere teams te vechten. Bij elk gevecht dat je wint, verdien je SLP of Small Love Potions en krijgen je Axies meer ervaring. Die SLP kan je verkopen (op Binance of een andere beurs) of je kan ze gebruiken voor andere in-game zaken. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN