Cryptocurrency nieuws

Grayscale voegt Solana en Uniswap toe aan fonds

De bekende crypto-vermogensbeheerder Grayscale heeft aangekondigd dat het in zijn laatste driemaandelijkse herbalancering Solana (SOL) en Uniswap (UNI) toegevoegd heeft aan zijn Digital Large Cap Fund van $495 miljoen.

Eind gisteren maakte het bekend dat Solana 3,24% en UNI 1,06% deel uitmaken van het Digital Large Cap Fund. Bitcoin domineert nog steeds het fonds, goed voor 62%, en Ethereum is de op één na grootste munt, goed voor 26%. Cardano, Chainlink, Litecoin en Bitcoin Cash vormen de rest.

Het fonds kocht Solana en Uniswap door enkele van de andere activa in het fonds te verkopen. Grayscale heeft zijn Bitcoin-toewijzing met ongeveer 5% verlaagd sinds de laatste herbalancering. Andere holdings veranderden met kleine bedragen. Het ADA-belang van het fonds, dat pas vorig kwartaal werd geïntroduceerd, is echter gestegen van 4,26% naar 5,11%.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De aankoop van Solana benadrukt dat het een favoriet is geworden van de cryptomarkt. De Solana-blockchain functioneert als een snelle, goedkope concurrent van blockchains zoals Ethereum, Cardano, Polkadot en Binance Smart Chain.

De prijs van Solana groeide samen met zijn populariteit. De munt begon deze zomer te stijgen en piekte medio september op $191 voordat de cryptocurrency weer wat daalde naar de huidige prijs van $161. Hoewel de Solana koers sinds zijn hoogtepunt weer wat gedaald is, handhaaft het nog steeds een marktkapitalisatie van $48 miljard en neemt het de nummer zes positie in op CoinMarketCap.

De herbalancering laat ook zien hoe de dominantie van Bitcoin plaats heeft gemaakt voor altcoins. In april maakte Bitcoin 79,8% Bitcoin van het fonds uit en het fonds wees slechts 17% toe aan Ethereum. Dit toont aan dat de interesse in altcoins momenteel weer aan het groeien is en dat handelaren genoeg ruimte zien voor altcoins om te groeien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN