Europese Centrale Bank digitale euro

ECB gaat samenwerken met Nexi aan digitale euro

In juli lanceerde de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) de onderzoeksfase van een digitaal europroject. De onderzoeksfase van het CBDC-project zal ongeveer twee jaar gaan duren en het ontwerp zal gebaseerd zijn op de voorkeuren van gebruikers en technisch advies van handelaren en tussenpersonen. Daarnaast zal de EBC ook samen gaan werken met andere besluitvormers in de EU. Fabio Panetta, lid van de Raad van Bestuur van de ECB, zei het volgende:

“We zullen samenwerken met het Europees Parlement en andere Europese besluitvormers en hen regelmatig informeren over onze bevindingen. Burgers, handelaren en de betalingssector zullen ook worden betrokken.”

Een digitale euro moet voldoen aan de behoeften van Europeanen en tegelijkertijd financiële instabiliteit en illegale activiteiten voorkomen. Zo gaf Christine Lagarde, president van de ECB, het volgende aan:

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

“Ons werk is erop gericht ervoor te zorgen dat burgers en bedrijven in het digitale tijdperk toegang blijven houden tot de veiligste vorm van geld, centralebankgeld.”

Om deze beweringen kracht bij te zetten heeft de ECB besloten om samen te gaan werken met de Italiaanse betalingsprovider Nexi aan de digitale euro. Nexi biedt betalingsdiensten aan voor andere banken en beheert 41,3 miljoen betaalkaarten en ongeveer 2,7 miljard transacties per jaar. Ze bieden ook diensten aan handelaren en digitale bankgroepen.

Nexi’s standpunt is dat digitale valuta’s van centrale banken erg belangrijk kunnen zijn voor de toekomst van betalingen, op hetzelfde niveau als stablecoins. Nexi’s CEO, Paolo Bertoluzzo, zei het volgende in een interview op de Money 20/20 conferentie:

“We werken samen met de Europese Centrale Bank en dragen bij aan het ontwerp van de toekomstige digitale euro omdat we geloven dat dit een positieve kracht kan zijn in de evolutie van digitale betalingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN