XRP is gemaakt voor betalingen, terwijl BTC pure speculatie is, aldus Rosa Rios

Voormalig pennigmeester van de Verenigde Staten Rosa Rios, die in mei 2021 toetrad tot de raad van bestuur van Ripple, dook gisteren op Twitter om haar vertrouwen in XRP te herhalen en tegelijkertijd andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) te bekritiseren.

Ze gaf namelijk aan dat jurisdicties zoals China nu hard optreden tegen Bitcoin, aangezien cryptocurrencies zoals BTC naar verluidt niets meer zijn dan een hulpmiddel voor speculatie. Ze schreef het volgende, terwijl ze Bitcoin, Ripple en zijn betalingsecosysteem, RippleNet, in het bericht tagde:

“Het primaire doel van XRP is het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen, terwijl andere crypto’s hun waarde vinden in speculatie. De laatste zet van China bewijst dit punt.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Rios uitte eerder dit jaar ook haar bezorgdheid over het feit dat cryptocurrencies een hulpmiddel zijn voor criminelen. Ze gaf het volgende hierover aan:

“Er is nog veel werk aan de winkel om echt te weten wat er achter het gordijn zit, hoe blockchain echt werkt, hoe helaas crypto’s worden gebruikt om het dark web en andere illegale activiteiten te financieren.”

Rios was van 2009 tot 2016 de Amerikaanse penningmeester onder president Barack Obama en hield toezicht op alle valuta- en muntproductieactiviteiten met een jaarlijks budget van $5 miljard. Vervolgens is Rios echter toegetreden tot het raad van bestuur van Ripple. Ze gaf toendertijd het volgende aan over de stap:

“Blockchain en crypto zullen onze toekomstige wereldwijde financiële systemen ondersteunen. Ripple is een van de beste voorbeelden van het gebruik van cryptocurrency in een inhoudelijke en legitieme rol om betalingen wereldwijd te vergemakkelijken.”