Deutsche Bank

Analist Deutsche Bank gelooft in toekomst van Bitcoin

De analist van de wereldwijde bankgigant Deutsche Bank verwacht dat Bitcoin (BTC) in de nabije toekomst een “first-mover-voordeel” zal genieten ten opzichte van andere cryptocurrencies.

Marion Laboure, een analist bij de onderzoeksafdeling van Deutsche Bank, zei dat ze zich zou kunnen voorstellen dat Bitcoin in de toekomst de rol van digitaal goud op zich zal nemen: eeuwenlang en grotendeels niet gecontroleerd door de overheid.

Laboure zei vervolgens dat ze “mogelijk zou kunnen zien dat Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw wordt”, maar waarschuwde beleggers voor de volatiliteit van de cryptocurrency. Volgens de analist worden de meeste Bitcoin-aankopen gedaan voor investeringen en speculatie in plaats van de munten te houden voor een ruilmiddel. Ze ging verder met:

“Slechts een paar extra grote aankopen of het verlaten van de markt kunnen het evenwicht tussen vraag en aanbod aanzienlijk beïnvloeden. Bitcoin is tegenwoordig te volatiel om een ​​betrouwbare waardeopslag te zijn. En ik verwacht dat het in de nabije toekomst ultravolatiel zal blijven.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Hoewel de analist van Deutsche Bank haar bezorgdheid uitte over het gebrek aan regulering van cryptocurrencies en hun potentiële impact op het milieu, liet ze doorschemeren dat Bitcoin waarschijnlijk de dominante cryptocurrency in de crypto-ruimte zou blijven. De analist zei hierover het volgende:

“Als Bitcoin soms ‘digitaal goud’ wordt genoemd, zou Ethereum het ‘digitale zilver’ zijn.”

Ethereum (ETH) heeft mogelijk meer use-cases in gedecentraliseerde finance (DeFi) en met de opkomst van non-fungible tokens (NFT’s), maar Bitcoin geniet nog steeds van zijn ‘first-mover-voordeel’. Eerder beschreven analisten van Deutsche Bank Bitcoin als een cryptocurrency “te belangrijk om te negeren”, wat suggereert dat de Bitcoin koers waarschijnlijk zal blijven stijgen met de vermogensbeheerders en bedrijven die de markt betreden. In 2019 voorspelde de financiële instelling zelfs dat digitale valuta’s tegen 2030 fiat-valuta’s zouden vervangen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN