eToro lanceert DeFi-portfolio met o.a. ETH, UNI en AAVE

eToro, het wereldwijde multi-asset investeringsplatform, heeft vandaag een DeFi-portfolio gelanceerd, dat beleggers langdurige blootstelling biedt aan belangrijke projecten in het DeFi-ecosysteem. Door deze stap kunnen investeerders deel uitmaken van een van de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van financiën.

DeFi is een afkorting van de term gedecentraliseerde finance en verwijst over het algemeen naar financiële smart contracts, digitale activa, protocollen en gedecentraliseerde applicaties (DApps) die zijn gebouwd op Ethereum. Simpel gezegd is het financiële software dat is gebouwd op de blockchain en die kan worden samengevoegd.

Het DeFi-portfolio van eToro omvat de volgende elf DeFi-cryptocurrencies: Ethereum (ETH), Uniswap (UNI), Chainlink (LINK), Aave (AAVE), Compound (COMP), Yearn.finance (YFI), Decentraland (MANA), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO), Basic Attention Token (BAT) en Maker (MKR).

In reactie op de nieuwe stap zei Dani Brinker, hoofd van portfolio-investeringen bij eToro, het volgende:

“DeFi is een van de meest besproken innovaties in financiën, met duizenden nieuwe crypto-assets die de afgelopen maanden zijn verschenen. Maar voor mensen die niet de tijd hebben om de whitepaper van elke asset te onderzoeken, de markt lijkt misschien een mijnenveld. Door een selectie van crypto-assets in een DeFi CopyPortfolio te verpakken, doen we het zware werk en stellen we onze klanten in staat om exposure te krijgen en het risico te spreiden over een verscheidenheid aan crypto’s.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

eToro-portfolio’s bieden beleggers een kant-en-klare, volledig toegewezen blootstelling aan verschillende marktthema’s. Door verschillende activa te bundelen volgens een gedefinieerde methodologie en een passieve beleggingsbenadering toe te passen, zijn eToro-portefeuilles langetermijnbeleggingsoplossingen die een gediversifieerde blootstelling bieden zonder beheerskosten. Brinker legde het als volgt uit:

“Zowel smart contract blockchains als een selectie van toonaangevende protocollen zijn opgenomen in het portfolio, waardoor je toegang krijgt tot elke hoek van DeFi – van Uniswap tot Yearn en daarbuiten – zonder dat je uren aan onderzoek hoeft te besteden. We gebruiken de unieke positie van eToro als innovator binnen het crypto-domein, om deze projecten opnieuw te bekijken en de toewijzing en methodologie bij te werken.”

De initiële investering begint vanaf $1.000 en beleggers hebben toegang tot tools en grafieken om de prestaties van de portefeuille te volgen, terwijl de sociale feed van eToro hen op de hoogte houdt van ontwikkelingen in de DeFi-sector. DeFi is echter niet de enige portfolio die de beurs aanbiedt, er zijn namelijk meer dan zestig portfolio’s beschikbaar op eToro.