Google zoekopdrachten naar Bitcoin vallen tegen

Ondanks dat Bitcoin koers meer dan 2x hoger staat dan het vorige record van 2017, en op een gegeven moment 3x bereikte, heeft het aantal Google-zoekopdrachten naar Bitcoin nog niet eens de helft van zijn 2017-piek bereikt.

Als we kijken naar Google Trends, kunnen we zien dat Bitcoin momenteel ongeveer op 30 punten staat van zijn 100 piek in 2017, en tijdens zijn stijging sinds december 2020 heeft het slechts de 67 punten aangetikt op zijn hoogste punt.

Bron: Google Trends

Vreemd genoeg weerspiegelt de grafiek van Google Trends (zoals hierboven afgebeeld) ongeveer het traject van 2017 voordat het in november van dat jaar parabolisch werd. Eerder behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, dus het valt nog te bezien of het dit jaar ook binnen een periode van ongeveer twee weken zal omslaan en parabolisch zal worden.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De cijfers kunnen echter ook betekenen dat de meeste mensen nu wel iets weten over Bitcoin, waardoor de drang om het te googlen minder groot is. Mensen die Bitcoin al kennen, zoeken misschien naar Bitcoin nieuws, Bitcoin kopen of andere zoektermen.

Als we deze theorie toepassen op de cijfers in Nederland en België, is duidelijk te zien dat mensen in Nederland momenteel al meer kennis hebben van de koningsmunt. Het is namelijk zo dat de pieken en dalen in België groter zijn dan die in Nederland, zoals te zien in de onderstaande afbeeldingen.

Nederland:

Bron: Google Trends

België:

Bron: Google Trends

Het is echter niet exact te zeggen of deze theorie klopt, aangezien Google Trends maar beperkte informatie laat zien. Het puntensysteem van de zoekmachinegigant is namelijk niet uit te drukken in harde cijfers, aangezien het percentueel uitgedrukt wordt.

We kunnen wel zien dat de Belgen sterker reageren op het nieuws, aangezien de verschillen veel groter zijn dan die in Nederland. Zo bereikte het in februari 2021 nog een piek van 94 punten, terwijl Nederland ‘maar’ 73 punten in dezelfde periode haalde.

Als we tot slot naar onze eigen website kijken, dan kunnen we zien dat momenteel 70% van de bezoekers uit Nederland komen, terwijl er maar ongeveer 13% uit België komen. Dit, in combinatie met de bovenstaande cijfers, kan betekenen dat Belgen nog steeds een flinke inhaalslag kunnen maken om beter vertegenwoordigd te zijn in de crypto-markt.