De interesse in Bitcoin en Ethereum is groter dan ooit, aldus Mike Novogratz

De bekende miljardair en CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz heeft in een recent interview met CNBC aangegeven dat de interesse van bedrijven in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) nog nooit zo groot is geweest. Hij gaf verder aan dat hoewel cryptomarkten net een “lelijk” moment hebben doorgemaakt, de institutionele belangstelling duidelijk toeneemt. Hij zei het volgende:

“We hadden 40.000 op BTC en 2.800 op ETH. Dit zijn belangrijke niveaus voor mensen om naar te kijken omdat zolang deze stand houden, de markt in zeer goede staat verkeert. Ik heb dan ook veel betrokkenheid en activiteit gezien van onze investeerders en zakelijke klanten. Het niveau van onderzoek en het niveau van zaken is nog nooit zo hoog geweest. We zien zoveel kapitaal de ruimte binnenkomen op privé- en openbare manieren. Ik ben niet nerveus.”

De recente correctie van de cryptomarkt kan volgens Novogratz worden toegeschreven aan de angst voor komende overheidsregulering en het slechte nieuws uit China. Hij beschreef het als volgt:

“Het China-nieuws maakte mensen ook bang en het feit dat de Fed naar buiten komt en praat over stablecoins en regelgeving. Er waren gisteren geruchten op de Mainnet 2021-conferentie in New York dat de SEC zou komen opdagen en mensen zou dagvaarden. Er was dus veel nervositeit in de markt en we zagen veel risico nemers op korte termijn eruit stappen.”

Novogratz zei tevens dat de reden voor de algemene cryptocurrency-boom van dit kwartaal ook te maken heeft met de angst om de kans om in de revolutionaire technologie te stappen te missen:

“Er was een enorme hoeveelheid activiteit rond blockchains van niveau 1, dingen zoals Ethereum, waar mensen zich realiseerden dat het verhaal niet alleen Bitcoin is, maar dat het echt web 3.0 is. Het missen van web 3.0 zou hetzelfde zijn als het missen van internet. En dus hebben we veel geld zien binnenkomen.”

Deze factoren zorgen er dus voor dat Novogratz niet nerveus is over de korte termijn vooruitzichten van de cryptocurrency-markt. Hoe zit dat met jullie? Worden jullie nog ‘bang’ van zulke dalingen? Laat het ons weten op onze socials!