cryptobeurzen Zuid-Korea

Cryptobeurzen in Zuid-Korea staan voor de week van de waarheid

Op 24 september breekt een belangrijke dag aan voor de cryptobeurzen in Zuid-Korea. Want dan gaan de nieuwe regels van kracht die eerder dit jaar werden aangekondigd. De Zuid-Koreanse financiële toezichthouder FSC heeft de cryptobeurzen opgelegd de klantgegevens openbaar te maken van alle klanten. Die zijn naar verluidt nodig in de strijd tegen witwaspraktijken.

We schreven eerder al over de verscherpte regelgeving voor cryptobeurzen in Zuid-Korea. Een woordvoerder van de OKEx beurs gaf zo een verklaring dat de nieuwe regels de lokale markt zouden vermoorden. Er zouden naar verluidt ook een 11-tal cryptobeurzen in Zuid-Korea noodgedwongen moeten sluiten.

De nieuwe regels stipuleren dat elke cryptobeurs zich moet laten doorlichten door de FSC. Is die succesvol dan behalen ze een Information Security Management System (ISMS) certification. Bovendien moeten alle gebruikers voldoen aan bepaalde registratievoorwaarden. Die zijn vergelijkbaar met de gekende Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) voorwaarden die we ook kennen bij Amerikaanse en Europese beurzen.

11 cryptobeurzen moeten sluiten of aanpassen

Naast de KYC en AML verplichtingen is er bovendien ook een verplichting om samen te werken met een Zuid-Koreaanse bank. Dit wanneer de beurs stortingen en handelsparen in Zuid-Koreaanse won wil blijven aanbieden.

Dat leidt er toe dat niet 11 maar 24 cryptobeurzen in Zuid-Korea de activiteiten zullen moeten staken of aanpassen. Er zouden overigens maar vier beurzen voldoen aan de vooropgestelde regels en verwachtingen. Zo kondigde Huobi Korea al aan dat ze vanaf 24 september de handel met de nationale munt zouden opschorten.

Vrees voor monopolievorming

De vrees voor monopolies is groot. Net omdat er met een heel grove borstel door het aanbod in de cryptobeurzen van Zuid-Korea wordt gegaan. Dat zal een negatief effect kunnen hebben op bijvoorbeeld de prijzen die verhoogd kunnen worden. Het grootste slachtoffer daarin zal de particuliere belegger zijn.

Negen kleine en middelgrote cryptobeurzen hielden daarover vorige week een gezamenlijke persconferentie. Ze benadrukten dat het volgens hen een ongezonde situatie in de hand werkt waarin enkel de allergrootste beurzen zullen overleven.

De vier grootste beurzen qua marktvolume die alle vereiste regelgeving hebben kunnen bemachtigen zijn Upbit, Bithumb, Coinone en Korbit. De andere 24 overgebleven beurzen zullen hun klanten moeten op de hoogte brengen dat ze vanaf volgende vrijdag geen stortingen in Koreaanse won meer zullen kunnen doen. Zij worden ‘gedegradeerd’ naar crypto-only beurs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN