Solana is gestegen door deze vijf factoren, aldus Lark Davis

De bekende cryptocurrency-handelaar Lark Davis heeft in een recente video vijf fundamentele factoren geïdentificeerd die de snelle opkomst van het smart contract-platform Solana (SOL) aangewakkerd hebben.

Hij begon met aangeven dat SOL explodeert omdat ontwikkelaars daadwerkelijk bouwen op de blockchain:

“Bouwers komen echt opdagen … Je moet dingen op je blockchain laten bouwen, anders ben je een spookstad. Solana is zeker geen spookstad. Er zijn heel veel applicaties gebouwd op Solana die je nu echt kunt gebruiken, vandaag de dag.

Je hebt bijvoorbeeld Port Finance (PORT). Dat is één van de concurrenten van Aave die we op Solana zien verschijnen. We hebben Mercurial Finance. Dat is net als Ethereum’s Curve Finance. Het is een protocol voor het omwisselen van stablecoins. We hebben Radium (RAY), wat vergelijkbaar is met Uniswap (UNI).”

De opkomst van non-fungible tokens (NFT’s) draagt ​​volgens Davis ook bij aan de groei van Solana:

“NFT is de laatste tijd een enorme trend. Solana heeft ook veel NFT’s. Dat is een onderdeel van wat de vraag heeft gestimuleerd: om het belangrijkste Solana-activum, de SOL-token, te verkrijgen, omdat mensen NFT’s op Solana willen kopen, die in Solana geprijsd zijn.”

Davis ging verder met aangeven dat de financiële situatie van Solana ook bijdraagt ​​aan de opkomst van de token. Het bedrijf haalde namelijk in juni $314 miljoen op om zijn gedecentraliseerde finance (DeFi) -ecosysteem te versterken:

“Een van de redenen waarom we nu zoveel ontwikkelaars zien die zich inzetten voor het SOL-ecosysteem. Ze krijgen geld, ze krijgen subsidies. en ze krijgen veel investeringen. Dus het is $314 miljoen, plus de steun van FTX, die een cryptocurrency-beurs heeft die zo groot is, dat is alsof je meer geld hebt dan God.”

Davis zei tevens dat grote financiële instellingen zich in Solana beginnen te interesseren:

“Institutioneel geld begint een belang te krijgen in Solana, zoals Osprey. Ze hebben twee weken geleden een Solana-fonds aangekondigd. Ze zijn lang niet de enige spelers met veel geld die Solana binnenstromen.”

Davis keek ook naar de totale waarde die vergrendeld (TVL) zit in het ecosysteem van Solana, dat is geëxplodeerd tot meer dan $5 miljard. De crypto-handelaar voorspelt dat de TVL van Solana zal blijven groeien, aangezien marktdeelnemers liquiditeit willen bieden en opbrengsten willen genereren, zonder honderden dollars aan transactiekosten te betalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!