Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers toont zwakte en grotere prijsdalingen liggen op de loer

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers heeft een aantal roerige dagen achter de rug. Na een significante daling van ruim 19% zijn we nu in consolidatie beland, iets wat je veel ziet na forse dalingen zoals deze. Persoonlijk had ik niet verwacht dat we zo’n significante daling zouden gaan zien, aangezien zowel Bitcoin als een hele hoop altcoins er zeer fraai uit zagen.

Dit soort events gebeuren wel vaker in crypto en zijn moeilijk om op te anticiperen. Het is wel een eye-opener voor mensen die teveel exposure hadden of te hogere leverage hebben gebruikt. De cryptomarkt is al volatiel genoeg, dus hoge leverage is ontzettend risicovol, blijkt nu maar weer. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om zo nu en dan winsten af te schalen en om vooral niet te hoge exposure op te bouwen. We gaan vandaag weer een frisse blik op de charts werpen en de meest belangrijke levels op dit moment in kaart brengen. Je leest het hieronder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek zie je mooi hoe we best een stevige bearish candle hebben neergezet. In dit soort situaties zie je regelmatig dat als er eenmaal een lokale low wordt gebroken en de eerste stoploss hits plaatsvinden er een kettingreactie plaatsvindt, waarbij achter elkaar gigantische hoeveelheden stoploss hits worden getriggerd.

Dit zijn hoofdzakelijk stoploss hits van mensen die veel te hogere leverage toepassen. En dat levert dit soort extreme volatiliteit op. Op dit moment zijn we dus bearish gebroken en zijn er twee levels die op dit moment echt van belang zijn. Aan de bovenkant hebben we het level rond de $49.000. Dit is nu een significante vorm van resistance.

Mochten we daarheen bewegen en een afwijzing laten zien, kan het geschetste scenario gaan uitspelen (richting de $40.600-$42.000). Mochten we dat level reclaimen zou dat een serieus teken van sterkte zijn en kunnen we ons mogelijk gaan opmaken voor nieuwe lokale highs. Kortom, een level om goed in de gaten te houden. Mochten we vanaf huidige prijzen gaan dalen is ook dan het prijsgebied van $42.000 tot $40.600 een target waar we heen kunnen gaan bewegen.

Bitcoin koers

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien dat we lokaal aan het consolideren zijn en nog niet echt kant hebben gekozen. Mochten we een overtuigende 4-uur- candle close boven de $46.900 neerzetten zouden we wellicht die beweging richting de $49.000 kunnen gaan zien. Doen we dat niet en gaan we opnieuw lower lows neerzetten komt die $42.000-$40.600 serieus in beeld.

Bitcoin koers

Conclusie

Kortom, ik heb moeite om echt bullish argumenten te vinden voor Bitcoin momenteel. Veel altcoins daarentegen zien er helemaal niet zo gek uit. Daarbij wel een belangrijke kanttekening dat als de Bitcoin koers opnieuw een stap lager gaat zetten alts ook gewoon meegaan. Dus wees super conservatief met het innemen van nieuwe posities en haal niet te snel de trekker over. Soms is het beter om gewoon even aan de zijlijn te staan en betere prijsactie af te wachten. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN