Ethereum EIP-1559

Waarom Ethereum groot kan worden in de gaming-industrie

De meestgebruikte blockchain van dit moment is duidelijk Ethereum. De nummer één blockchain voor smart contracts heeft afgelopen jaar flink aan populariteit gewonnen door de opkomst van DeFi en NFT’s. Als gevolg hiervan is de native cryptocurrency Ether (ETH) ook flink in prijs gestegen. Zo wist de koers eerder dit jaar een nieuwe all-time high te bereiken van ongeveer $4.300.

De munt is echter sinds het behalen van dat record niveau weer een beetje ingezakt en wist pas afgelopen maand weer boven de $3.000-grens uit te breken. Afgelopen week wist de munt zelfs bijna weer de $4.000-grens te doorbreken, echter wisten de bulls de munt niet boven dit niveau uit te duwen. De cryptocurrency is dan ook in de afgelopen dagen weer wat gecorrigeerd en staat op het moment van schrijven op een koers van ongeveer $3.400.

De populariteit van de munt is echter niet beperkt tot gebruikers en retail-investeerders. Zo is in het recente Digital Assets Fund Flows Weekly-rapport van CoinShares duidelijk geworden dat institutionele beleggers ook de voorkeur geven aan Ether-producten. Er werd duidelijk dat Ethereum de belangrijkste cryptocurrency was waarin institutionele beleggers investeerden, aangezien het vorige week een instroom van in totaal $17 miljoen zag, terwijl Bitcoin volgens het rapport zijn 8 weken durende uitstroom-reeks voortzette.

De vooruitzichten van Ethereum lijken echter zelfs nog beter te worden, aangezien recente ontwikkelingen aangeven dat er een uitspatting van nieuwe gebruikers op de markt kan komen, waardoor de Ethereum koers nog verder opgedreven kan worden.

De anonieme Ethereum-gerichte analist, “Croissant.Eth”, merkte dit ook op in een tweet waarin hij zei dat GameStop – het controversiële gamingbedrijf dat een NFT-platform lanceert – een voorloper is van grotere spelers in de gaming-industrie die naar de Ethereum-blockchain komen.

Inderdaad, GameStop kondigde in juli de lancering van een NFT-platform aan. GameStop is van plan om alles uit de kast te halen met zijn NFT-platform met behulp van de meer dan $1 miljard winst die het heeft gemaakt met de controversiële shortsqueeze die het dit jaar heeft ervaren. Het bedrijf lijkt erop gericht om censuurbestendig te worden door voort te bouwen op de Ethereum-blockchain.

Hun recente aanwervingen geven ook aan dat ze serieus zijn in het adopteren van blockchain, in een poging om een e-commercegigant in de gaming-industrie te worden. Hun nieuwe hoofdingenieur, Jordan Holberg, is de oprichter van Hodlberg Financial, die op zijn beurt weer Hodlberg heeft gecreëerd – een niet-bewarende oplossing waarmee gebruikers de saldi van cryptocurrency-portemonnees kunnen bevestigen in een enkele, handige token.

Wanneer deze functie wordt geïntegreerd met het NFT-platform van GameStop, zullen gebruikers veel gaskosten besparen en kunnen hun gebruikers en handelaren gemakkelijk communiceren met een breder scala aan gedecentraliseerde en geverifieerde applicaties, zonder hun privacy in gevaar te brengen.

Hun uitgebreide lijst van partners in de gamewereld positioneert hen ook goed om hun doelen te bereiken. GameStop heeft partnerschappen met veel topbedrijven zoals Hasbro, Xbox en e-sportteams. Het lijdt geen twijfel dat deze partnerschappen zullen worden benut bij het promoten van het NFT-platform.

Over het algemeen wordt de acceptatie door de game-industrie van NFT’s en blockchain-oplossingen belemmerd door zaken als intellectuele eigendomsrechten. Ethereum lijkt dit probleem echter te hebben opgelost met de nieuwste functie die de implementatie van traditionele DNS-gebaseerde records naar de native ENS van Ethereum mogelijk maakt.

De implementaties hiervan kunnen betekenen dat bekende merken heel gemakkelijk blockchain-adressen kunnen authenticeren met hun eigen domeinnamen. Ze kunnen werken met wat ze begrijpen en ook profiteren van de voordelen van het adopteren van blockchain.

Voor de gaming-industrie zal het aspect van digitaal eigendom een ​​grote boost krijgen. Om nog maar te zwijgen van de enorme mogelijkheden die Ethereum en blockchain-technologie haalbaar maken in de virtuele en augmented industrie. Zelfs hier zullen de use-cases van NFT’s voor digitaal eigendom ongetwijfeld een grote boost voor Ethereum zijn, vooral naarmate meer gebruikers proberen deel te nemen aan de metaverse en het interoperabele Web 3.0.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN