Uniswap

Uniswap’s UNI daalt vanwege onderzoek vanuit SEC

De cryptocurrency van het bekende DeFi-platform Uniswap (UNI) nam een ​​duik naar aanleiding van berichten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek gestart is naar de ontwikkelaar van de grote gedecentraliseerde beurs.

De SEC onderzoekt naar verluidt Uniswap Labs als onderdeel van hun diepere onderzoek van de markt voor digitale activa en de gedecentraliseerde kant ervan, volgens de Wall Street Journal, onder vermelding van “mensen die bekend zijn met de zaak”. Deze bronnen gaven tevens aan dat ze op zoek naar informatie over de manieren waarop beleggers Uniswap gebruiken en hoe het op de markt wordt gebracht.

Een woordvoerder van Uniswap Labs vertelde de WSJ dat ze “zich inzetten om te voldoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op onze sector en om informatie te verstrekken aan regelgevers die hen zullen helpen bij elk onderzoek.”

Als gevolg van dit nieuws, daalde Uniswap’s eigen munt, UNI, plotseling met 4%, waarbij de 24-uurs grafiek een plotselinge prijsdaling liet zien. Het wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $29,36.

Het nieuws komt echter niet als een al te grote verrassing, aangezien de SEC-voorzitter Gary Gensler vorige maand suggereerde dat de toezichthouder zou kunnen proberen om gedecentraliseerde finance-projecten te reguleren. Bovendien is de Commissie onlangs een samenwerking aangegaan met het blockchain-analysebedrijf AnChain.AI om de DeFi-industrie te helpen monitoren en reguleren.

In het artikel van WSJ werd tevens duidelijk gemaakt dat de handhavingsafdeling van de SEC onlangs brieven heeft gestuurd naar meerdere startups, waarin het om informatie vroeg over de platforms die ze hebben gebouwd. Het handhavingspersoneel van de SEC zocht bedrijfsinformatie zoals kwartaalinkomsten, oprichters en eventuele analyses over de vraag of digitale activa daadwerkelijk effecten zijn die bij de SEC moeten worden geregistreerd, aldus de bronnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN