Crypto Facilities MTF

SEC-voorzitter spreekt met Europees Parlement over crypto-regulering

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC), heeft met Europese wetgevers gesproken over de noodzaak van een gezamenlijke inspanning om te zorgen voor goede crypto-regulering.

Hij verscheen woensdag virtueel voor het Europees Parlement om “van gedachten te wisselen”. De SEC-voorzitter legde uit dat financiële technologieën grenzen blijven overschrijden en zo de Europese en Amerikaanse markten betreden.

Terwijl hij sprak, zei hij dat de cryptomarkt inderdaad wereldwijd is. Hij zei dat het geen grenzen heeft en 24/7 actief is en benadrukte de noodzaak van een samenwerking om de markt te reguleren.

De SEC-voorzitter sprak ook over technologieën die kunnen worden toegepast op crypto-beurzen om regelgevers te helpen investeerders goed te beschermen. Hij werd gevraagd om erover te spreken door Billy Kelleher, een parlementslid uit Ierland. Gary Gensler merkte op dat er technologieën zijn om het witwassen van geld te stoppen en om beleggers te beschermen.

Terwijl hij sprak in een ander interview (met Financial Times), ook op woensdag, legde Gary Gensler tevens uit dat cryptocurrency-platforms zo groot zijn geworden dat ze regelgeving moeten omarmen of het risico lopen het vertrouwen van het publiek te verliezen. Hij ging verder met uitleggen dat crypto alleen de komende vijf of tien jaar relevant kan blijven als het binnen een openbaar beleidskader valt, vooral met de aanhoudende prijsstijging.

Tot slot gaf Gensler aan dat zijn focus ligt op crypto-handelsplatforms, waar 95 procent van de activiteiten in de crypto-ruimte plaatsvindt.

Wetgevers en regelgevers blijven zorgen en angst uiten over cryptocurrencies, vooral gezien zijn zeer volatiele en toenemende waarde, die de $2 biljoen heeft overschreden. Ze drukken deze bezorgdheid uit voor particuliere beleggers die veelal op de markt aanwezig zijn. Zowel wetgevers als regelgevers moeten echter nog afstemmen wie de markt precies zou moeten reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN