CryptoCoinTalk: Ethereum maakt zich op voor nieuwe all-time high

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers is momenteel ontzettend sterk aan het stijgen en presteert daardoor ook beter dan de Bitcoin koers. Los van de fundamentals rondom Ethereum zijn ook de prijstechnische argumenten erg bullish geörienteerd. Nu we wederom nieuwe all-time high prijzen naderen schrijven we een uitgebreide Ethereum analyse om te kijken waar de belangrijkste levels liggen en waar men rekening mee dient te houden. Je leest het hieronder!

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Ethereum koers

Op de weekgrafiek is goed te zien hoe we een half jaar geleden dé perfecte hertest hebben gemaakt op de vorige all-time high en daarna een significante stijging hebben gezien in price discovery, oftewel prijsgebieden waar de Ethereum koers nog nooit geweest is. Na het zetten van een nieuwe all-time high op $4.372 heeft de koers een significante daling ingezet en heeft de prijs een tijd lang geconsolideerd op de support zone op $1.848-$1.679.

Ondanks de meerdere aanraakpunten op deze zone heeft de prijs de zone niet doorbroken. Inmiddels is Ethereum van de zone wegbewogen en naderen we nu opnieuw all-time high prijzen. We zouden eventueel een kleine terugtest kunnen krijgen, maar ik verwacht dat het laatste level op de $3.923 slechts een formaliteit is.

Bron: TradingView

Daggrafiek Ethereum koers

Op de daggrafiek is mooi te zien hoe de Ethereum koers een tijd lang resistance heeft ondervonden van de dagelijkse resistance zone op $3.375-$3.272. Daardoor heeft de prijs gedurende een kleine maand onder geconsolideerd. Over het algemeen is consolidatie onder resistance een bullish fenomeen, maar zo lang er geen breakout plaatsvindt kun je daar nog niet op anticiperen. De breakout heeft inmiddels wel plaatsgevonden dankzij een zeer overtuigende dagelijkse candleclose boven de zone, maar in mijn optiek nog veel belangrijker, boven de resistance van de vorige highs op $3.327.

Als gevolg van de sterke dagelijkse candleclose boven het level ontstond er veel koopdruk en zette de prijs goed door. Inmiddels naderen we, zoals eerder gezegd, de vorige all time high prijzen. Mochten we pullbacks gaan zien richting het $3.327 prijsgebied zijn dat absoluut “buy the dip” kansen, maar kijkend naar de Ethereum koers en de markt in z’n geheel lijkt me dat niet heel waarschijnlijk.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Ethereum koers ziet er ontzettend bullish uit. Het zou mij persoonlijk verbazen als we de komende maanden geen nieuwe all-time high prijzen gaan zien. Uiteraard is daarbij wel van belang dat de Bitcoin koers niet significant onderuit gaat.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!