Ethereum koers

TradePremium: Gaat Ethereum koers zijn weerstand doorbreken?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De laatste dag van de maand en de Ethereum koers lijkt te gaan afsluiten met een wooie winstmarge van +30%. Staat er nog meer in de planning? Laten we het gaan bekijken in de grafieken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek Ethereum koers

Op de weekly chart hebben we onze groene zone al enkele weken op onze radar staan. Voorlopig doen we nog steeds mooie pogingen om daar support op uit te bouwen. Deze groene zone blijft nog steeds dezelfde en blijft ook nog steeds als eerste meest agresieve buy zone gelden op de weekly (hier aangeduid van $3016 tot $2844).

Ik blijf nog steeds bij mijn gedachten dat dit ook de meest ideale steun is om support op te blijven vasthouden want als we het niet halen zitten we met een stevig potentieel neerwaarts. Volgende zone van support op vlak van de ranges (wit) ligt op $2042. Met de prijsactie op moment van schrijven zou dat een nieuwe drop betekenen van net geen -40%. Het werkt van deze afgelopen maand zal hierdoor dus teniet gedaan worden. Maar uiteraard, een verwittigd man is er 2 waard. Ik duid voor mezelf nog 1 belangrijk laatste red level aan als support. Een OB zone van $1784 tot $1670 met als bevestiging een EQ van de ranges er middenin lopende.

Na de run sinds de start van augustus blijft het volume wel nog steeds afnemen en in compresie gaan. Daardoor hangt het er momenteel van af wat Bitcoin gaat doen. Een run of een pullback? Bij een retracement van Bitcoin is het nog maar de vraag of onze groene zone op de Ethereum koers het gaat houden. Qua targets op de weekly hebben we voorlopig nog de top van de range voor ons liggen op $3983 en de all-time high op $4377.

Bron: TradingView

Daggrafiek Ethereum koers

Een trapje lager naar de daily toe, wat krijgen we daar te zien? Ook hier zeer weinig verandering, we proberen nog steeds onze weerstand zone uit te putten. Nog steeds zeer veel closes in en rond de zone en geen al te grote afwijzigingen. Herinner u onze zone die we aanduiden met de rode resistance in combinatie met de dunnere band van de witte ranges. $3280 tot $3550 is hier de prijsrange die we in het oog houden. Voor de rest kunnen we geen veranderingen opmerken dankzij de grotendeels zijwaartse prijsactie.

Voor mogelijke entry zones kies ik er nog steeds dezelfde 2 uit. Een snellere, agresievere buy rond $3010 tot $2935 en een mooi conservatieve, wel iets grotere, zone van $2600 tot $2375. Nog steeds opzoek naar die eventuele higher low dus of deftige uitbouw van marktstructuur. Het mag geen verrassing zijn dat ook gelijk met de weekly hier nog steeds geen grote impuls is van volume. Hoe langer we tegen onze weerstand schuren hoe minder volume we krijgen. Is dit een teken van zwakte of een teken dat de grote handen wachten tot de weerstand voor hun gebroken wordt?

Bron: TradingView

Conclusie

We zijn bijna een maand bezig om de weerstand op de daily van de Ethereum koers te doorbreken. In principe kunnen we dit als een goed teken beschouwen dat we ook nog geen al te grote afwijzigingen kregen op deze niveau’s. De grootste order en liquiditeit worden wat weggezogen uit de zone waardoor we het bij de volgende poging eventueel vlotter kunnen doorbreken.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN