Walmart neemt productleider digitale valuta en cryptocurrency in dienst

De Amerikaanse retailgigant Walmart heeft een paar uur geleden een vacature op zijn website en LinkedIn geplaatst en is op zoek naar een ervaren crypto-expert. De nieuwe rol van “Digital Currency and Cryptocurrency Product Lead” zal draaien om de ontwikkeling van een digitale valutastrategie en productroadmap.

“Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie voor digitale valuta en de roadmap voor producten”, aldus de advertentie. “Als expert in digitale valuta/cryptocurrency en Blockchain-gerelateerde technologieën, stuur je de visie voor de product- en capaciteitenroadmap aan.”

Hoewel er geen details zijn verstrekt, is het waarschijnlijk dat Walmart stappen onderneemt om cryptocurrency als betalingen te accepteren.

“Als een van de grootste retailers en e-commercebedrijven biedt Walmart een breed scala aan betalingsopties voor zijn klanten.”

De persoon zou ook “crypto-gerelateerde investeringen en partnerschappen identificeren”. Verder geeft het bedrijf aan dat het op zoek is naar iemand met een trackrecord in het leiden en opschalen van bedrijven, met meer dan 10 jaar ervaring in product-/programmabeheer en op technologie gebaseerde productcommercialisering. 

De ideale kandidaat heeft expertise in cryptocurrencies en blockchain-gerelateerde technologieën en diepgaande kennis van het crypto-ecosysteem. Het salaris werd niet gespecificeerd.

De vacature komt kort nadat Amazon zijn eigen vacature op het gebied van cryptocurrency en blockchain plaatste. Na de bekendmaking van Amazon werd door een anonieme bron gesuggereerd dat de organisatie van plan is om Bitcoin te accepteren. Echter is een woordvoerder van het bedrijf kort daarna snel naar buiten getreden om deze beweringen te ontkennen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!