Datalek

T-Mobile slachtoffer van enorm datalek en gegevens worden verkocht voor BTC

Er is zojuist nieuws naar buiten gekomen dat de telecomgigant T-Mobile naar verluidt onderzoek doet naar een enorm datalek waarbij naar verluidt persoonlijke gegevens van meer dan 100 miljoen mensen betrokken bij zijn.

Volgens recente rapporten onderzoekt T-Mobile een forum dat beweert “een berg persoonlijke gegevens te verkopen”, in ruil voor Bitcoin (BTC). Een woordvoerder van T-Mobile vertelde het volgende aan Vice’s Motherboard:

“We zijn op de hoogte van beweringen op een ondergronds forum en hebben actief onderzoek gedaan naar de validiteit ervan, we hebben op dit moment geen aanvullende informatie om te delen.”

De “verkoper” onthulde naar verluidt dat de genoemde gegevens burgerservicenummers, telefoonnummers, namen, fysieke adressen, unieke IMEI-nummers en rijbewijzen bevatten. De verkoper zei: “T-Mobile USA. Volledige klantinformatie”, wanneer hij/zij hetzelfde bespreken met de media.

Wat de vraag betreft, vroeg de verkoper 6 BTC, in ruil voor een deel van de gegevens, met daarin 30 miljoen burgerservicenummers en rijbewijzen. Dit komt op het moment van schrijven neer op ongeveer $287.000. De verkoper heeft echter aangegeven dat de rest (van de gegevens) onderhands zal worden verkocht. Verwijzend naar de snelle reactie van T-Mobile op de inbreuk, antwoordde de verkoper:

“Ik denk dat ze er al achter zijn gekomen omdat we de toegang tot de backdoor-servers zijn kwijtgeraakt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN