Blockchain.com

Polygon neemt Hermez Network over voor $250 miljoen

Het bekende layer-2-project voor de opschaling van het Ethereum-netwerk Polygon (voorheen Matic Network) heeft bekendgemaakt dat het Hermez Network – een op ZK-Rollups gebaseerde Ethereum-schaaloplossing – overgenomen heeft voor $250 miljoen. De twee projecten voegen ook hun eigen tokens – MATIC en HEZ – samen in de allereerste dergelijke fusie deal in de crypto-industrie.

Polygon deelde het nieuws exclusief met The Block op vrijdag en zei dat het aanbod van Hermez zal worden samengevoegd in Polygon en dat het nieuwe project de naam “Polygon Hermez” zal krijgen. Als onderdeel van de deal voegen de 26 medewerkers van Hermez zich ook bij het 80-koppige Polygon-team. Polygon-medeoprichter Mihailo Bjelic vertelde het volgende aan The Block:

“Dit is (naar ons beste weten) de allereerste volledige fusie van blockchain-netwerken, waarbij het ene netwerk het andere volledig zal absorberen, inclusief zijn token.”

De twee bedrijven bereikten vorige week op 4 augustus een eerste overeenkomst, toen Hermez aankondigde dat het in “besprekingen was over een mogelijke fusie met een openbaar netwerk”. Destijds besloten de twee projecten over een peg- of swap-ratio van hun tokens op basis van hun prijzen op 4 augustus om 11:00 CET.

De swap-ratio die gisteren bekendgemaakt werd, is 3,5 MATIC : 1 HEZ, wat betekent dat houders van HEZ-tokens hun tokens kunnen omwisselen voor verschillende MATIC-tokens van Polygon. Dit gebeurt via het swapcontract dat ‘binnenkort’ gepubliceerd zal worden.

Op de vraag of token-houders iets te zeggen hadden over de deal, zei Bjelic dat de grootste token-houders van Hermez, die meer dan 90% van de totale token-houders uitmaken, op de hoogte waren van de peg en dat ze het er allemaal mee eens waren. De deal werd mogelijk omdat HEZ nog steeds in een “redelijk vroeg stadium” is, zei hij.

Op basis van de prijzen van de tokens op 4 augustus heeft Polygon in totaal 250 miljoen tokens uit zijn schatkist toegezegd voor de fusie, of ongeveer $250 miljoen. Dit is volgens Bjelic 2,5% van het totale aanbod van MATIC. Het totale aanbod van MATIC-tokens is 10 miljard en de huidige prijs van het token is ongeveer $1,45 op het moment van schrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN