Ghana

Bank of Ghana werkt samen met Duits bedrijf om CBDC te testen

Bank of Ghana (BoG) heeft een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met het Duitse bankbiljet- en effectendrukkerij Giesecke+Devrient (G+D). Het doel is om een Central Bank Digital Currency (CBDC) te testen in Ghana, West-Afrika. Lokale banken, handelaren, betalingsdienstaanbieders, klanten en andere verbonden partijen zullen deelnemen aan een proeffase met de digitale valuta.

Dr. Ernest KY Addision, gouverneur van Bank of Ghana, zei:

“CBDC biedt een geweldige kans om een ​​robuuste, inclusieve, concurrerende en duurzame financiële sector op te bouwen, geleid door de Centrale Bank. Uit alle indicaties blijkt dat het concept een belangrijke rol te spelen heeft in de toekomst van de wereldwijde financiële dienstverlening. Dit project is een belangrijke stap om Ghana te positioneren om ten volle te profiteren van dit opkomende concept.”

Waarom racen grote landen om CBDC’s te lanceren?

Het project maakt deel uit van Ghana’s digitaliseringsstrategie, de ‘Digital Ghana Agenda’, die tot doel heeft gegevens en overheidsdiensten te digitaliseren voor de 30 miljoen inwoners van het land. De digitale cedi, ook wel e-cedi genoemd, biedt een alternatief voor de traditionele nationale valuta van het land. Volgens de aankondiging moet het CBDC betalingen gemakkelijker maken om betalingen te doen zonder bankrekening, contract of smartphone.

“Centrale banken over de hele wereld onderzoeken de introductie van digitaal geld als wettig betaalmiddel. De Ghanese overheid is een van de eerste Afrikaanse landen die nu een pilotfase ingaat. We zijn er trots op Ghana te ondersteunen met onze technologie en expertise”, zegt Dr. Wolfram Seidemann, CEO van de bedrijfssector Giesecke+Devrient Currency Technology.

CBDC heeft over de hele wereld aan populariteit gewonnen bij overheden en verschillende landen hebben zich aangesloten bij de race van CBDC’s. Zo kondigde Japan onlangs een proof of concept aan voor een eigen CBDC. Daarnaast begon de Zweedse regering met het onderzoeken van een eigen ​​Central Bank Digital Currency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN