Crypto

Modemerk Philipp Plein gaat cryptocurrencies accepteren

Cryptocurrencies zijn in het afgelopen jaar steeds populairder geworden als betaalmiddel. Zo hebben verschillende grote ketens al aangekondigd dat zij bepaalde cryptocurrencies accepteren voor goederen en/of diensten. Nu is echter bekend geworden dat het bekende Duitse kledingmerk Philipp Plein ook besloten heeft om digitale activa te accepteren.

Het bedrijf bevestigt in een aankondiging dat het meer dan 10 cryptocurrencies zal accepteren, waaronder Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Het modemerk zal waarschijnlijk ook andere cryptocurrencies accepteren, zoals Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Gebruikers die geïnteresseerd zijn in de Duitse kledinglijn zullen fiat- of cryptocurrency-aankopen beschikbaar hebben. Deze cryptotransacties kunnen in fysieke winkels of online op de website Plein.com worden afgerond.

Philipp Plein, oprichter en ontwerper, zei dat het merk dat zich profileert als een vooruitstrevend kledingmerk en dat het daarom geen verrassing is. Hij is zelfs van mening dat cryptocurrencies tot de financiële toekomst behoren en wil ervoor zorgen dat zijn team daar deel van gaat uitmaken. Het modemerk heeft zich dan ook aangepast aan deze nieuwe betaalmethode en verwacht dat klanten het geweldig zullen vinden.

Philipp Plein is wereldwijd een van de meest erkende modemerken geworden en deze aankondiging zal zijn bekendheid vergroten. Tegen het einde van 2021 verwacht het luxe kledingmerk ongeveer $120 miljoen aan cryptobetalingen in rekening te brengen.

Het Duitse kledingmerk is niet het enige modemerk dat zich in de crypto-markt gaat mengen, want ook Gucci heeft positieve stappen gezet. De Italiaanse firma Gucci hield veilingen met producten uit haar collectie in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s). Gucci zal naar verwachting de komende maanden de basis leggen met cryptocurrencies en deze omarmen voor digitale betalingen.

Ook het Italiaanse merk Dolce & Gabbana kondigde een paar weken geleden haar eigen NFT-collectie aan. De debuut NFT-collectie van het modemerk zal Collezione Genesi of Genesis Collection gaan heten. Het bedrijf zal de collectie eind augustus tonen tijdens de komende shows voor Alta Moda, Alta Sartoria en Alta Goilleria in Venetië.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN