Blockstack ico

SEC-voorzitter laat zich uit over de crypto-markt

Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft in een recent Bloomberg-interview aangegeven dat hij geïntrigeerd is door de cryptocurrency-ruimte, maar dat zou hem er niet van weerhouden Amerikaanse investeerders te beschermen via verbeterde regelgeving op de markt.

Omdat hij goed bekend is met de blockchain-ruimte, aangezien hij DLT-lessen gaf aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), werd van Gensler verwacht dat hij een directe aanpak zou hebben als het gaat om het reguleren van de industrie toen hij eerder dit jaar de leiding kreeg bij de SEC. Tot nu toe heeft de Commissie echter nog geen precieze regels bekend gemaakt, hoewel er de afgelopen weken veel gespeculeerd is.

In een gesprek met Bloomberg gaf Gensler zijn interesse toe aan de markt, maar zei dat hij zal werken aan een betere bescherming van beleggers tegen mogelijke oplichting en frauduleuze activiteiten:

“Hoewel ik neutraal ben over de technologie, zelfs geïntrigeerd, besteedde ik er drie jaar aan om erin onderwijzen, er over te leren – ik ben niet neutraal over de bescherming van beleggers. Als iemand wil speculeren, is dat hun keuze, maar wij hebben als land een rol om die investeerders te beschermen tegen fraude.”

Hoewel hij de precieze aard van de potentiële wetgeving niet specificeerde, zei de voorzitter van de SEC dat de cryptomarkt onder de jurisdictie van de Commissie moet vallen. Hij merkte op dat Bitcoin onder de categorie grondstoffen valt, maar bijna alle andere altcoins zijn effecten en moeten voldoen aan de regels van de SEC.

Gensler schetste zijn bezorgdheid over verschillende cryptocurrency-gebieden, waaronder gedecentraliseerde finance (DeFi), stablecoins en op de beurs verhandelde fondsen. Daarom beloofde hij dat hij “het personeel heeft gevraagd om al onze autoriteiten overal te gebruiken waar dit mogelijk is” met betrekking tot die sectoren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN