Ethereum nieuws

TradePremium: Nieuwe maand, nieuwe Ethereum analyse!

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Een nieuwe week een nieuwe analyse van de Ethereum koers! Met de puntjes op de i zelfs, aangezien we een nieuwe maand hebben. Na 2 maanden bearisch prijsactie zagen we met de afsluit van deze maand een mooie bull candle vormen met van bodem wick tot close een mooie toename van 45%. Hoe vertaalt zich dit op de lagere timeframes? Kan er nog meer positieve prijsactie aankomen of is dit het geweest?

LET OP: dit is géén financieel advies!

Ethereum koers weekgrafiek

Zoals goede gewoonten starten we op de weekly. Wat soms deugd kan doen, even de chart hellemaal opgekuist, nieuwe levels bijgetekend en dan krijgen we mischien ook wat nieuwe inzichten. Zoals jullie meteen zien op de chart duid ik 2 duidelijk groene zones aan en 1 rode obstructie zone. Na dat we wat mooie prijsactie zien kunnen we dus best eerst op zoek gaan naar een resistance.

De rode zone zichtbaar op onze weekly chart loopt van $2850 tot $3020. Merk ook op dat niet alleen rood fungeert als resistance en groen als support maar ook de witte lijnen tussenin werken op deze manier, afhankelijk van waar de prijs zich tegenover de lijn bevindt. Als we deze benoemde zone af weten te schudden zien we dat de weg naar boven mooie open ligt, zonder al te veel obstructies richting de regionen $3980 tot de all-time high rond $4370.

We merken echter bij de upmove ook op dat, als we een trendlijn trekken, we langs de verkeerde kant zijn geopend en deze lijn ook meteen als resistance hebben gebruikt. Wat dus kan betekenen dat er een eerste kleine terugval naar beneden in kan zitten vooraleer we eventueel verder kunnen trekken. Maar naar waar kunnen we dan terugvallen?

De eerste vorm van support die we tegenkomen vinden we op $2055. Zeker een level om mogelijk te gaan vasthouden. Daaronder zien we onze beide groene zones nog verschijnen, de eerste van $1780 tot $1680, met daaronder een klein interim level op $1446 op weg naar onze 2e groene box van $1260 tot $1040.

Op volume analyse zien we de afgelopen 3 weken een kleine opwaartse beweging maar zeker nog niet stevig genoeg, dus hier blijven we nog even op onze honger zitten. Oplopend met oplopende prijsactie is uiteraard een goede combinatie.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Dan een inzoomen op de daily of we hier duidelijkere signalen kunnen krijgen. Ook hier even alles gewist en opzoek naar een helder beeld en nieuwe inzichten.

Als we kijken naar de marktstructuur zien we meteen een poging om een eerste higher high neer te zetten. De vorige uittopping kregen we al een close boven, nu is het zoeken naar duidelijke uitbodemingsignalen. We kregen al een teken van een double bottom, nu nog een higher low. Even afwachten daar nog, maar de eerste pogingen zijn ingezet.

Ook op daily merken we wat rode en groene zones op. Op vlak van de ranges (witte lijnen) zien we dat we wel nog wat potentieel up hebben, veel ruimte boven ons. Het eerste deftige level dat moet worden aangevallen ligt hier naar mijn mening op $2932 om dan daarna de zwaardere zone van $3280 tot $3550. Merk op dat ik $3350 noem als hoogste resistance in deze zone door de zeer nauwe range band die daar ligt in plaats van enkel de top van de rode zone. Krijgen we deze aanval en breken we alle voornoemde resistance zones, dan geldt ons nog 1 opdracht en 1 resistance die voor ons staat, de regionen van de all-time high van $3946 tot $4380.

Uiteraard weten we dat we in 2 richtingen moeten denken en kunnen we natuurlijk ook neerwaarts gaan. Denk aan de zoektocht naar higher low, double bottom, etc. Na de double bottom die we al zien staan zagen we dus een doorbraak van de 1ste top. Logisch kunnen we deze dus ook als nieuwe support gaan uitbouwen, ik duid dit level voor mezelf aan op $2380. Al lijken mij deze regionen wat hoog voor een higher low. Ik verwacht de retracement wat lager.

Kijken we naar onze groene zones is dit meteen heel wat lager de eerste regionen merken we op van $1711 tot $1675. Tot aan deze zone liggen nog heel wat witte lijnen maar teveel om er een specifiek level uit te kiezen. Voorlopig houd ik men ogen dus op de groene box gericht tot er onderweg anders bewezen wordt.

Bron: TradingView

Conclusie

We beginnen wat positieve signalen te krijgen op vlak van structuur in de markt, deze valt vooral mooi waar te nemen op de daily. We weten dus wat nu de volgende bedoelingen zijn. Tijd om wat kracht te laten zien op de nodige levels met een mooie impuls van volume!

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN