Crypto Nieuws

Inkomsten uit Bitcoin-mining met bijna 16% gestegen sinds juni

De mining-hashrate van het Bitcoin-netwerk begint zich langzaamaan te herstellen sinds het harde optreden vanuit de Chinese regering en zag de afgelopen maand een continue stroom van meer dan 110 TH/s.

Zoals jullie wellicht allemaal wel weten kreeg de netwerkhashrate in de maanden mei en juni een enorme klap te verduren, toen China besloot hard op te treden tegen Bitcoin-mining in het land. Sindsdien zijn miners echter uit China vertrokken naar andere landen en hierdoor zien we weer een mooie stijging van de hashrate.

De stijging van de hashrate heeft Bitcoin-miners ook geholpen om hun inkomsten te verhogen, aangezien de totale inkomsten die in juli werden gegenereerd, stegen tot $971 miljoen, wat een stijging is van bijna 16% ten opzichte van de vorige maand.

Bitcoin-miners waren echter niet de enige die meer inkomsten wisten te genereren. Zo werd ook duidelijk dat Ethereum-miners ook een stijging van 6,67% zagen in hun inkomsten, van $1,11 miljard in juni tot $1,31 miljard in juli.

Moeilijkheidsgraad ook weer gestegen

Het hashrate-herstel van het Bitcoin-netwerk zorgde ook voor de eerste toename van de moeilijkheidsgraad na bijna twee maanden. De mining-moeilijkheidsgraad wordt elke twee weken aangepast om de blokgeneratietijd van 10 minuten te behouden. Op 31 juli zag het BTC-netwerk een stijging van 6% op blokhoogte 693.504.

De stijging van 6% komt na acht opeenvolgende weken waarin een daling te zien was. De moeilijkheidsgraad voor Bitcoin-mining is de afgelopen twee maanden met 54% gedaald ten opzichte van de top. Een afname van de moeilijkheidsgraad maakt het voor miners gemakkelijker om het volgende blok te vinden en beloningen te verdienen.

Na twee lange maanden van bearish sentimenten die de cryptomarkt domineren, beginnen de bulls weer de leiding te nemen. Bitcoin is er eindelijk in geslaagd uit de range van $35.000 te breken en lijkt nu klaar om de volgende etappe van de bull run te beginnen. Evenzo lijkt Ethereum (ETH) ook klaar om de volgende etappe te beginnen, aangezien het voorbij de prijs van $2.500 is gestegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN