Ripple nieuws

Dit zou moeten bewijzen dat XRP géén effect is, aldus advocaat

Crypto-jurist Jeremy Hogan heeft genoemd wat volgens hem Ripple’s sterkste verdediging is in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarbij de cryptocurrency van het bedrijf, XRP, bij betrokken is.

De SEC heeft Ripple beschuldigd van het illegaal uitgeven van XRP aan investeerders als effect en beweert dat de token vandaag de dag nog steeds een effect is.

In een nieuwe AMA-video gaat Hogan echter in op hoe de prijs van XRP een sterke correlatie heeft met andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) of Cardano (ADA). Dit zou, volgens Hogan, bewijzen dat het geen effect is, aangezien het dan gecorreleerd zou moeten zijn met de acties van Ripple en niet met de prestaties van andere cryptocurrencies.

Binance

De jurist wijst op een onderzoekspaper uit 2018 van Andrew Burnie van het Alan Turing Institute waarin wordt geschetst hoe de prijs van verschillende cryptocurrencies met elkaar correleren. Volgens het artikel is XRP gecorreleerd met ADA met een factor van meer dan 70%. Hij zei het volgende:

“Zoals u weet, moet de SEC bewijzen dat XRP een effect is, en een ding dat het zal moeten aantonen, is dat zijn retailkopers – ik en u – kijken naar Ripple om de waarde van XRP te verhogen, en wat deze paper laat zien is dat de prijs van XRP niet echt gecorreleerd is met alles wat Ripple doet.

Met andere woorden, Ripple beëindigde bijvoorbeeld zijn samenwerkingsovereenkomst op 9 maart met MoneyGram en er gebeurde niets met de prijs van XRP. Volgens deze onderzoekspaper is de prijs van XRP echter sterk gecorreleerd met Cardano. 71% correlatie volgens de experts … Ripple heeft dit deel van hun verdediging kort aangevoerd, maar dit is de eerste keer dat ik heb gezien dat het zo sterk correleert met Cardano. Heel interessant.

Ripple kan een geweldige zakelijke deal aankondigen, de XRP-prijs zal niet veel wijken. Maar als de prijs van Cardano met 10% daalt, zou je verwachten dat de prijs van XRP met 7,1% daalt. Zo werkt een effect niet. Ik hoop echt dat Ripple goede deskundige getuigen heeft opgesteld en statistische correlatie heeft.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN