Vijf Ethereum projecten waarvan het aantal actieve adressen flink is gestegen, volgens Santiment

Het bekende crypto-analysebedrijf Santiment, heeft onlangs vijf op Ethereum gebaseerde (ERC-20) projecten bekendgemaakt waarvan het aantal actieve adressen flink is gestegen. Santiment bekeek alleen de top 200 cryptocurrencies op CoinMarketCap en filterde alle munten met een laag volume weg.

De eerste munt die Santiment benoemde is Small Love Potion (SLP). SLP tokens worden verdiend door gebruikers die het op blockchain gebaseerde spel Axie Infinity spelen. Axie Infinity is geïnspireerd op Nintendo’s geliefde Pokémon-serie en ziet je schattige monsters verzamelen en tegen elkaar opnemen in cartoonachtige gevechten. De stijging van het aantal actieve adressen van SLP is volgens Santiment een bullish signaal en dat is ook te merken aan de prijs. Zo stond de prijs begin dit jaar op circa 0,02 cent en is deze op dit moment naar $0,28 gestegen.

“Een piek in SLP-adresactiviteit is zeer indrukwekkend. De absolute waarde ervan is overweldigend! [32.000] Ethereum-adressen die dagelijks met deze munt communiceren. Het creëren van [de] sterkste bullish divergentie met een prijsdaling van 10%.”

SLP

De tweede munt op de lijst van Santiment is Status (SNT), een mobiel en desktopbesturingssysteem voor Ethereum. De ontwikkelaars richten zich op de smartphone gebruikers. De gebruikers van SNT kunnen gecodeerde berichten verzenden, toegang krijgen tot gedecentraliseerde applicaties (DApps) en een cryptocurrency-wallet. SNT wilt op die manier alle functionaliteiten die Ethereum biedt beschikbaar maken voor miljoenen telefoongebruikers. Volgens Santiment is het aantal actieve SNT adressen samen met de prijs flink gestegen.

“Actieve adressen groeien mee met de prijs. Het is een goed teken. Niets zorgwekkends hier.”

Binance

De volgende munt op de lijst van Santiment is het crypto-leenplatform Nexo. Nexo biedt gebruikers de mogelijkheid om hun crypto te kunnen uitlenen, maar ook leningen voor zichzelf te kunnen verwerven. Op die manier kunnen gebruikers rente verdienen op hun crypto. Het platform is vooral interessant voor mensen die vinden dat ze momenteel te weinig rente krijgen op hun spaarrekening. Santiment merkte op dat de recente koersdaling mogelijk kan laten zien dat het aantal actieve adressen voorlopig zijn hoogtepunt heeft bereikt.

“Aan de ene kant zien we een mooie bullish divergentie tussen toenemende adresactiviteit en relatief stagnerende prijs. Aan de andere kant kunnen actieve adressen hun opwaartse trend doorbreken en vanaf hier dalen.”

De vierde munt op de lijst van Santiment is The Sandbox (SAND), een online virtuele wereld waarbij gebruikers hun eigen werelden kunnen creëren, bezitten en verkopen. Volgens Santiment hebben oplevingen in het aantal actieve adressen van SAND eerder een prijsdaling gesignaleerd.

“Wat zien we hier. Een soort patroon. 1) Adres activiteit piekt eens in de paar dagen. 2) Prijs stijgt eerder. Als de geschiedenis zich herhaalt, is de huidige stijging een teken van voortdurende prijscorrectie.”

De laatste Ethereum munt op het lijstje van Santiment waarvan het aantal actieve adressen sterk is toegenomen, is Decentraland (MANA). Decentraland is een op blockchain gebaseerde online VR-wereld waar gebruikers virtual reality-applicaties kunnen maken, kopen of er geld mee kunnen verdienen. Santiment zegt dat het aantal actieve adressen van MANA voorlopig een hoogtepunt lijkt te hebben bereikt, wat kan betekenen dat er een correctie aan zit te komen.

“Adressen pieken en het lijkt alsof [het] al klaar is. Volgens zijn historische patronen ziet het eruit alsof de top is bereikt,. De prijs komt mogelijk in gevaar.”