Bitcoin El Salvador

Bitcoin krijgt bijrol tijdens openingsceremonie Olympische Spelen

Afgelopen vrijdag gingen, na een jaartje uitstel, de Olympische Spelen in Tokyo van start. Tijdens de openingsceremonie in het Nieuw Olympisch Stadion kwamen traditiegetrouw de atleten van alle landen zichzelf voorstellen. In hun mooiste pakken uitgedost en met vlaggen en wimpels begeleid, kwamen delegaties van elk land door het verder lege stadion gewandeld.

Om de kijkers thuis wat bij te staan met context bij de verschillende landen had de Zuid-Koreaanse zender MBC voor elk van de 206 deelnemende landen een passende afbeelding gezocht. Italië met een pizza of Noorwegen met een stuk zalm, dat zijn nog erg herkenbare en aanvaardbare afbeeldingen. De afbeelding van Tsjernobyl bij Ukraïne of die van protesterende burgers bij Haïti, werd de nieuwszender echter niet in dank genomen. Daarvoor verontschuldigde de zender zich al uitdrukkelijk.

Voor El Salvador gebruikte ze een afbeelding waarop het Bitcoin (BTC) teken te zien was. Daar werden echter geen excuses voor gegeven. Voor sommige Bitcoin bulls een duidelijk teken dat Bitcoin zachtjesaan mainstream wordt.

Bitcoin

Eerste natie die Bitcoin aanvaardt als wettig betaalmiddel

Dat komt natuurlijk niet zonder reden aangezien El Salvador in juni een wet goedkeurde die van Bitcoin een legaal betaalmiddel maakt. El Salvador is tot op heden een relatief onderontwikkeld land waar 70% van de bevolking geen toegang heeft tot een bankrekening. Zij zijn dus effectief buitengesloten uit het moderne financiële systeem.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, is in de internationale gemeenschap niet onomstreden. Zo werden eerder dit jaar alle hooggeplaatste rechters vervangen. Ook liet hij vorig jaar het Congres met militairen omsingelen om de stemming van een wetsvoorstel te versnellen.

De Salvadoraanse president is in eigen land echter, naar eigen zeggen, enorm populair. De president en zijn ministers zijn zinnens om elke inwoner van El Salvador van een Bitcoin wallet te voorzien met een startbedrag van $30 in BTC waarde. Ook is hij van plan om de energie opgewekt door een geothermische centrale om te zetten in een Bitcoin mining farm.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN