Bitcoin

Hoelang zal Bitcoin nog de nummer één cryptocurrency zijn?

Hoewel Bitcoin oorspronkelijk in 2009 werd bedacht, begon Bitcoin in juli 2010 voor het eerst te handelen voor ongeveer $0,0008 tot $0,08 per munt. Sindsdien is de eerste cryptocurrency flink gegroeid en heeft het ook zijn positie als de grootste cryptocurrency weten te behouden. Geen van de altcoins die daarna zijn gemaakt zijn in staat geweest om de koningsmunt te onttronen, maar zal dit altijd zo blijven?

Een van de factoren die het heeft geholpen deze status te behouden, is de groeiende acceptatie en interesse die het heeft gekregen vanwege zijn kenmerk van een gedecentraliseerd en onveranderlijk alternatief voor het huidige financiële systeem. Alle alternatieve munten die erop volgden, zijn aangeprezen als verbeteringen van dit basiskenmerk.

Hierdoor is de laatste tijd het gesprek dan ook aan het verschuiven ten gunste van sommige altcoins. Er zijn geïntensiveerde speculaties dat Bitcoin binnenkort zijn toppositie kan verliezen aan een van de opkomende altcoins. In deze gesprekken wordt de op een na grootste cryptocurrency-netwerk volgens marktkapitalisatie, Ethereum, het vaakst genoemd. Er wordt aangenomen dat het op de lange termijn de grootste cryptocurrency zal worden, een evenement dat de voorstanders “flippening” noemen.

Raoul Pal gelooft in de flippening

Oprichter en CEO van Real Vision, Raoul Pal is de meest recente crypto-aanhanger geweest die deelnam aan het gesprek. Uit opmerkingen die hij maakte in een interview op The Defiant, noemde hij Ethereum op de lange termijn de verstandigste gok.

Binance

Pal onthulde dat hij al sinds 2013 geïnteresseerd is in cryptocurrencies, toen hij voor het eerst begon te investeren in Bitcoin. Hij is ook een enorme cryptocurrency-bull, aangezien hij onthulde dat hij sinds 2020 al zijn liquide middelen in cryptocurrencies heeft zitten, wat bestaat uit een mix van Bitcoin, Ethereum en enkele anderen.

Het is opmerkelijk dat de cryptocurrency waar hij het meeste vertrouwen in heeft, Ethereum is. Pal beschrijft Ethereum als de plaats waar de meest betekenisvolle innovatie in de blockchain-ruimte plaatsvindt en is er zeker van dat Ethereum op de lange termijn beter zal presteren dan alle andere cryptocurrencies.

Anderen zijn sceptisch over Ethereum

Voorstanders van Bitcoin zijn echter sceptisch over dergelijke beweringen. Velen geloven zelfs dat Ethereum zijn upgrade mogelijk niet op tijd zal voltooien om zijn nummer twee positie te behouden, laat staan dat het de nummer één positie over zal nemen.

Vergelijkbaar met hoe Ethereum-voorstanders wedden op het inhalen van Bitcoin, wedden verschillende waarnemers in de markt ook op andere netwerken die Ethereum inhalen. Sterke kanshebbers volgens het staande gesprek zijn Cardano, Polkadot en Tezos, die ook tokens voor ontwikkelingsplatforms zijn. Van de drie kanshebbers is de eerste onlangs ook begonnen met zijn platform voor smart contracts en zag een stakingactiviteit die hoger was dan die van Ethereum 2.0.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN