Bitcoin nieuws

Investeren in cryptocurrencies? Hier moet je op letten!

Cryptocurrencies bestaan inmiddels al een geruime tijd. Aan het begin was het gros van mensen sceptisch maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die willen investeren in cryptocurrencies. Uit een recent onderzoek bleek zelfs dat momenteel zo’n 5% van de Nederlanders een stukje Bitcoin bezit. Het is de combinatie van volatiliteit en potentieel toekomstperspectief dat ervoor zorgt dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in het investeren in deze digitale munten. Omdat er steeds meer nieuwe investeerders bijkomen geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het investeren in cryptocurrencies!

Lees je goed in

Het is natuurlijk altijd belangrijk om je goed in te lezen in iets voordat je erin investeert. Dit is bij cryptocurrencies echter nog vele malen belangrijker dan bij gangbare aandelen. Iedereen kan namelijk zomaar een cryptocurrency starten. Om je bedrijf naar de beurs te laten gaan dien je aan allerlei voorwaarden te voldoen waardoor je als consument/investeerder in de basis nooit in een nepbedrijf zal investeren. Het feit dat deze regulatie er niet is bij crypto’s zorgt ervoor dat je je echt in een project moet verdiepen voordat je hierin investeert. Probeer daarom altijd het team achter het project en daarnaast de technologie van het project te analyseren voordat je hier geld in investeert. Wanneer er hoge rendementen worden belooft maar je aan de hand van je analyse niet kunt achterhalen waarom dit zou gaan gebeuren moet je je handen er niet aan willen branden.

Stop loss

Een stop loss order kan op de meeste handelsplatformen worden geplaatst. Hierbij geef je aan voor welke waarde jij jouw crypto’s wilt verkopen. Wanneer Bitcoin bijvoorbeeld op 30.000 euro staat kun je een stoploss instellen op 29.000. Als de koers de 29.000 raakt zullen jouw Bitcoins direct verkocht worden. Omdat de markt van cryptocurrencies zo volatiel is, is het plaatsen van een stop loss order altijd aan te raden. Kijk maar eens naar de koersen op crypto-valuta.nl. Op het moment van schrijven (20-7-2021) zijn er verschillende koersen die 10 tot 20% gedaald zijn in de afgelopen 24 uur! Als jij een stop loss order had geplaatst op 4% onder de prijs, dan had dit je dus alleen vandaag al 15% verlies kunnen schelen.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het gesponsorde artikel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN