Bitcoin

Bitcoin koers kan richting $23.000 dalen, zegt CEO van DoubleLine

Jeffrey Gundlach, de CEO van investeringsbeheerbedrijf DoubleLine, sprak onlangs in een interview met CNBC over de vooruitzichten van de Bitcoin (BTC) koers. In het interview voorspelde de miljardair dat de Bitcoin koers onder de $23.000 kan dalen. Volgens Gundlach heeft dit te maken met het patroon waarin de Bitcoin koers nu beweegt. Hij noemde de huidige Bitcoin koersgrafiek “behoorlijk eng” en zei dat het “eruitziet als een enorm head en shoulder patroon.”

“Ik ben niet een groot voorstander van het ‘head and shoulder patroon’, maar deze ziet er behoorlijk overtuigend uit. Ik heb het gevoel dat je het [Bitcoin] weer onder de $23.000 kunt kopen”, zei Gundlach. 

Gundlach, bij velen bekend als de ‘Bond King’, gaf begin vorig jaar aan dat hij optimistisch was over Bitcoin. Ondanks zijn optimisme heeft hij de koningsmunt altijd al als een “zeer speculatief en zeer volatiel” activum beschouwd. De miljardair is de CEO van Doubleline Capital, met op 31 maart meer dan $135 miljard aan activa onder beheer (AUM). Volgens Forbes is het vermogen van Gundlach momenteel $2,2 miljard.

Binance

De Amerikaanse handels- en begrotingstekorten kunnen er beide voor zorgen dat de Amerikaanse dollar daalt”, zei de CEO van DoubleLine, mogelijk als gevolg van de economische gevolgen van de aanhoudende pandemie . En voegde toe:

Gundlach gaf daarnaast ook commentaar op verschillende andere investeringen. “Interessant is dat goud dit jaar zelfs gedaald is. Grondstoffen zijn erg krachtig en dit jaar meer gestegen dan aandelen. Maar goud lijkt niet uit Gundlach zijn persoonlijke portfolio weg te kunnen komen. En het is duidelijk dat de stevigere dollar de laatste tijd ook niet positief is voor goud”, meende hij.

Bovendien zei Gundlach dat “de dollar de afgelopen weken iets steviger is geweest en dat dit zo zal blijven”. Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Op korte termijn lijkt de dollar stevig. Op de langere termijn is de dollar ten dode opgeschreven.”

De Bond King is van mening dat er op middellange termijn een aanzienlijke daling van de dollar zal plaatsvinden, daarbij verwijzend naar de Amerikaanse handels- en begrotingstekorten. Verder noemde Gundlach Bitcoin en goud als een goede afdekking tegen inflatie, maar uitte hij zijn bezorgdheid over de traceerbaarheid van cryptocurrencies. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN