Blockchain technologie

Cardano-oprichter onthult stablecoin, genaamd Djed

De oprichter van het bekende blockchain-project Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft recentelijk aangegeven dat zijn ontwikkelingsbedrijf Input Output Global (IOG) een eigen “crypto-backed gekoppelde algoritmische stablecoin” ontwikkeld heeft, genaamd Djed.

Hoskinson beschreef Djed in een recente AMA als volgt:

“Djed [is] een algoritmisch stablecoin-protocol dat zich gedraagt ​​als een autonome bank die stablecoins koopt en verkoopt voor een prijs in een bereik dat is gekoppeld aan een richtprijs. Het is crypto-gesteund in die zin dat de bank een volatiele cryptocurrency in haar reserve houdt.”

Binance

Hoewel de volledige whitepaper niet is vrijgegeven, zei Hoskinson dat de onderzoekers veel tijd hebben besteed aan het verifiëren van het nieuwe project met behulp van Isabelle-code, een hulpmiddel dat computerwetenschappers gebruiken om stellingen te bewijzen en ze gemakkelijk in code om te zetten:

“Wat dit papier heel uniek maakt, is de Isabelle-code die bij papier hoort. Dus de hogere orde logische formalisering van Isabelle, er is hier echt proza. U kunt alle Isabelle-code, pagina’s en pagina’s en pagina’s en pagina’s ervan zien. Dus er is hier veel verificatie gedaan, en dat is gewoon echt opmerkelijk, en het is heel uniek voor papieren van deze aard.”

Hoskinson ging verder met aangeven dat de nieuwe stablecoin uiteindelijk zal worden geïmplementeerd in Plutus, het smart contract-platform van Cardano:

“Een van de dingen die we doen met dit stablecoin-plan – nadat we het een beetje meer hebben opgeruimd, omdat het zo betrokken is en er zoveel bewegende delen zijn waar zorgvuldig over moet worden nagedacht – is het daadwerkelijk implementeren in Plutus als een native Plutus-toepassing. We hebben dus een leverancier in gedachten die volgens ons perfect zou zijn voor dit werk, en we gaan nauw met hen samenwerken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN