Ethereum koers

Braziliaanse toezichthouder keurt eerste Ethereum ETF in Latijns-Amerika goed

De Braziliaanse financiële toezichthouder, Comissão de Valores Mobiliários (CVM), heeft gisteren bekendgemaakt dat het een exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd heeft dat de prestaties van Ethereum (ETH) zal volgen, met de ticker QETH11, waardoor het de eerste goedgekeurde Ethereum ETF in Latijns-Amerika is geworden.

Blockchain-beleggingsonderneming QR Capital gaf aan dat de Ethereum ETF zal worden verhandeld op de beurs van het land, B3, met de ticker QETH11. De onderneming gaf het volgende aan:

“QETH11 volgt dezelfde Ethereum-index die door de CME Group wordt gebruikt, de CME CF Ether Reference Rate. Hiervoor koopt de ETF fysiek Ethereum en voert de bewaring transparant en veilig voor je uit.”

Binance

Het ging verder met:

“Door de horizon van diversificatie uit te breiden, wordt QETH11 een eenvoudige, veilige en gereguleerde optie voor elke belegger om directe blootstelling aan Ethereum te krijgen via hun favoriete broker, zonder zich zorgen te maken over registraties bij beurzen, portefeuilles of het vasthouden van privésleutels.”

De nieuwe ETF zal gebruik maken van de institutionele bewaring van Gemini, een Amerikaanse crypto-beurs die eigendom is van Cameron en Tyler Winklevoss.

In maart gaf de CVM ook haar goedkeuring voor een Bitcoin ETF en een ander op de beurs verhandeld fonds op basis van een mand van zes cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum, Stellar (XLM), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Chainlink (LINK).

De Bitcoin ETF, QBTC11, is ook het eerste op BTC gebaseerde exchange-traded fund in de regio en begon vorige maand te handelen op B3.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN